Hlavní obsah

Nová alba: Passenger, Beck, Deep Purple a The Magic Numbers

Právo, Jaroslav Špulák

Passenger, Beck, Deep Purple a The Magic Numbers, to je výběr zajímavých titulů, které přicházejí na český trh v tomto týdnu. Blíží se ale konec prázdnin, v září bude novinek více.

Článek

Passenger: Whispers

Foto: Sony Music

Nová alba

V pořadí šesté studiové album britského písničkáře Passengera přináší pokojné skladby ve velice výrazném provedení. Zajímavý je booklet s kresbami, které připomínají pohádkové knížky pro děti.

Deep Purple: Hard Road - The Mark 1 Studio Recording 1968-69

Foto: Warner Music

Nová alba

Koncem šedesátých let vydala britská kapela Deep Purple tři alba během necelého roku. Všechny tři desky, které nahrála v původní sestavě (zpěvák Rod Evans, kytarista Ritchie Blackmore, klávesista Jon Lord, baskytarista Nick Simper a bubeník Ian Paice) nyní vycházejí v rozšířených verzích jako součást 5CD kompletu. Je to hardrocková klasika.

The Magic Numbers: Alias

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská indierocková čtveřice vydává své nové album nazvané Alias. V její diskografii je celkově čtvrté a navazuje na předešlé nahrávky svou aranžérskou osobitostí. Kapela vycizelovala především náladu kompozic.

Beck: Song Reader

Foto: Universal Music

Nová alba

Písničkář Beck vydal dva roky starou desku Song Reader. Je složena ze skladeb, které původně vznikly jen jako partitura - artefakt pro zájemce o volnou interpretaci. Na desce zpívají například Jack White, Jarvis Cocker, Norah Jones nebo Jeff Tweedy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám