Hlavní obsah

Harry Potter chce hrát Iggyho Popa ve filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský herec Daniel Radcliffe, který se proslavil jako Harry Potter, touží ztvárnit rockovou ikonu Iggyho Popa ve filmu. Dalo by se říct, že trošku zaspal, protože zrovna loni se Iggy jako filmová postava objevil.

Foto: Boneau/Bryan-Brown, Johan Persson, ČTK/AP

Daniel Radcliffe

Článek

Daniel Radcliffe si právě zahrál v romantické komedii What If, ale sní o roli rockera a domnívá se, že má pro to fyzické předpoklady. „Máme podobnou, extrémní a trochu divnou hubenou postavu,” řekl herec.

Právě loni uvedl americký režisér Randal Miller film s rockovou tematikou CBGB a Iggy Pop v něm byl, jenže ho hrál Taylor Hawkins, což je bubeník skupiny Foo Fighters. CBGB byl legendární newyorský hudební klub a ve filmu se také objevovali Lou Reed (Kyle Garner) či Joey Ramone (Joel David Moore). Stingova dcera Mickey Sumnerová hrála Patti Smith.

Foto: Aleš Honus, Právo

Iggy Pop na Colours of Ostrava

Radcliffe také prozradil, že se v mládí zbláznil do Peta Dohertyho (skupina The Libertines). „Byl jsem posedlý Petem, když jsem vyrůstal, absolutně posedlý The Libertines. A pak jsem ho před pár měsíci viděl ve vlaku, jak popíjí čaj. Když jsem byl mladší, skutečně jsem se o něj bál. Děsil mě všemi těmi drogami a životním stylem. Ale nic jsem mu o tom neřekl, je to jeho věc. On se s tím musí vyrovnat. Proč by to měl slyšet ode mě?” dodal herec.

V nejbližsí budoucnosti se Radcliffovi zřejmě nepodaří hrát Iggyho Popa. Po komedii What if přijde v říjnu 2015 do kin hororový thriller Frankenstein s Jamesem McAvoyem či Jesscou Brown Findlayovou a poté komedie Judda Apatowa Trainwreck, kde hraje s Tildou Swintonovou, Marisou Tomeiovou a Ezrou Millerem. Poté má točit historické drama Brooklyn Bridge o stavbě slavného mostu v Brooklynu.

Reklama

Výběr článků

Načítám