Hlavní obsah

A zase ta Godzilla. Do kin vtrhne v roce 2018

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Gareth Edwards se opět ujme Godzilly. Po pečlivé přípravě by se mohl akční film dostat do kin v červnu 2018, oznámila společnost Warner Bros.

Foto: Warner Bros

Godzilla

Článek

Godzilla patřila letos k největším kasovním trhákům. Vynesla studiu hrubé tržby přes 500 miliónů dolarů (10 miliard korun), z toho asi 200 v Americe a přes 300 v ostatních zemích, čímž se nastartovala mašinérie dalších a dalších pokračování.

Gareth Edwards musí nejdříve pracovat na pokračování Hvězdných válek, které by měly mít premiéru v roce 2016 (Gary Whitta mu už píše scénář), proto se s filmem počítá až za čtyři roky. Pro Edwardse to alespoň z finančního hlediska představuje raketový vzestup. Ještě v roce 2010 točil filmy za pár tisíc dolarů, teď má v rukou desítky miliónů.

Foto: Warner bros.

Bryan Cranston a Aaron Taylor-Johnson ve filmu Godzilla

Příběh příšery likvidující vše, co jí přijde do cesty, má dlouhou historii. V letošním remaku si zahráli třeba Elizabeth Olsenová, Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Sally Hawkinsová, Juliette Binocheová a Ken Watanabe. Godzilla byla ale původně japonský horor z padesátých let o tom, jak americké jaderné pokusy dají život obrovité dinosaurovité příšeře. O remake se pokusil také v roce 1998 Roland Emmerich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám