Hlavní obsah

Nová alba: Sinéad O’Connor, Tom Petty či The Gaslight Anthem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je polovina srpna, tedy doba, kdy obvykle příliš výrazná alba nevycházejí, letos je to trochu jinak. Na trhu se objevují kolekce irské zpěvačky Sinéad O’Connor, Toma Pettyho či americké rockové party The Gaslight Anthem.

Článek

Sinéad O’Connor: I’m Not Bossy, I’m the Boss

Foto: Netwerk Records

Nová alba

Irská zpěvačka vydala své již desáté studiové album a přiznala, že jej při jeho natáčení inspirovala její loňská výměna názorů s americkou zpěvačkou Miley Cyrus. Nové skladby jsou esencí toho nejlepšího, co zpěvačka ve své tvorbě kdy měla. Kralují jim krásný hlas a dobré texty.

Tom Petty And The Heartbreakers: Hypnotic Eye

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album Toma Pettyho jej zastihuje v životní formě. Jeho písničky jsou plné, mají silné motivy a není divu, že se s touto deskou Tom Petty vůbec poprvé vyšplhal až na první příčku americké prodejní hitparády.

The Gaslight Anthem: Get Hurt

Foto: Universal Music

Nová alba

Páté studiové album americké rockové skupiny ji zastihuje v dalším vývoji. Zatímco minulá kolekce byla přímočaře melodická, aktuální deska je více aranžérsky propracovaná, zvukem jako by se vracela až do sedmdesátých let. Je tvrdší, přitom si zachovala melodickou výbušnost.

Porter Robinson: Worlds

Foto: Universal Music

Nová alba

Američan Porter Robinson je nový hudební talent z oblasti elektronické hudby, který se těší dobrému jménu hlavně za oceánem a v západní části Evropy. Nejenže vydal desku Worlds, ale objevil se nedávno i v pořadu na rádiu BBC Radio 1.

Alex Clare: Three Hearts

Foto: Universal Music

Nová alba

Alex Clare je britský zpěvák a skladatel, který se pohybuje v ranku alternativní hudby. Má zajímavý, pronikavý hlas, jeho výraz je ale příjemný a jeho skladby mají zajímavé melodické linky. Clareovou silnou zbraní jsou i aranže skladeb.

Soundgarden: Superunknown

Foto: Universal Music

Nová alba

Původní verzi alba Superunknown vydala americká skupina Soundgarden v roce 1994. Nyní, dvacet let poté, se na trh dostává kolekce v reedici. Nabízí opět patnáct skladeb a také bohatou historii, která desku posunula do pozice jedné z nejdůležitějších nahrávek devadesátých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám