Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Strážci galaxie stále vítězí

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejvíce diváků nasbíral za poslední víkend v českých kinech americký akční film režiséra Jamese Gunna Strážci galaxie. Následuje ho další hollywoodská pop-cornovka Lucy.

Foto: Falcon

Strážci galaxie

Článek

Americký film inspirovaný komiksem Strážci galaxie je podle producentů „akcí nabité, výpravné vesmírné dobrodružství”. Dobrodruh Peter Quill se stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožujícími celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem.

Foto: Universal Pictures

Scarlett Johanssonová ve filmu Lucy

Druhý je tentokrát snímek Luky Bessona Lucy se Scarlett Johanssonovou v hlavní roli. Docela zábavný film stojí na jednoduché sci-fi zápletce, a i když scénář není zrovna bez chyby, díky pěkné kameře, střihu a trikům si ho lze užít jako bezmyšlenkovitou jízdu. Naštěstí přidává i trochu humoru, aby se příběh o blondýně se superschopnostmi dal vydržet.

Třetí je filmový režijní debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Většina herců je spjata s Dejvickým divadlem a to už naznačuje, že si bude pohrávat s černým humorem, trapností, figurkami na hranici bláznovství. Nejde o komedii, u které by se člověk pořád hlasitě smál, spíše o jemné náznaky.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Strážci galaxie22 597
2.-Lucy20 064
3.2.Díra u Hanušovic8 146
4.-V oku tornáda6 440
5.4.Jak vycvičit draka 26 254
6.-Kouzlo měsíčního svitu5 922
7.17.Tři bratři5 720
8.5.Letadla 2: Hasiči a záchranáři3 664
9.8.22 Jump Street3 302
10.3.Hercules3 107

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám