Hlavní obsah

Dusilová, Lenny, Debbi, Schmitzer. Plzeň ožije díky 600 umělcům

Novinky, Stanislav Dvořák

Od 11. do 17. srpna ožije Plzeň největším festivalem v regionu, Živou ulicí. Představí se přes 600 umělců na sedmi scénách, nabídnou hudbu, pouliční divadlo, atrakce pro děti i etnický food festival. Vše je navíc zdarma.

Foto: Ondřej Pýcha/Universal Music

Lenny

Článek

V centru Plzně zahrají a zapívají Lenka Dusilová, The Plastic People of the Universe, Never Sol, Lenny, Debbi, Načeva, Bratři Orffové, Xavier Baumaxa, Jiří Schmitzer a další.

„Festival Živá ulice naplňuje svoji multižánrovost všemi směry. Nejen prostřednictvím dramaturgie, ale i tím, komu je věnovaný. Festival tvoříme tak, aby se na něm cítili dobře jak rodiny s dětmi, tak mladí festivaloví návštěvníci. Proto kousek od sebe potkáte dětské hřiště a stolní fotbálek. Zatímco na jednom místě se bude hrát pohádka, na druhém o pár hodin později uslyšíte pořádně rozjeté ska,“ řekl ředitel festivalu Jakub Vedral.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Xavier Baumaxa se hudbou živí už sedm let.

Divadlo je další podstatnou složkou Živé ulice. Do Plzně přijede V.O.S.A. Theater s pětimetrovým akrobatickým kolem, nebudou chybět pohádky pro děti nebo pouliční knihovna a dny 14. a 15. srpna budou patřit nezávislé módě a designu v rámci Plzeň Fashion Days.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Lenka Dusilová bude své živé album křtít dnes a zítra v Praze.

Etno dobroty

Akce Babylon na plotně chystá pro návštěvníky exotické dobroty, 12. a 13. srpna můžete v Proluce kousek od náměstí Republiky ochutnat běloruské zákusky, tradiční romské bramboráky, vietnamské speciality Báhn Rao a Báhn Rán či na íránskou kuchyni. Některá jídla se můžete i naučit ve workshopu.

Podrobný program na všech sedm dní najdete na www.zivaulice.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám