Hlavní obsah

Sheldon, Penny a Leonard podepsali smlouvy, mají 20 miliónů za díl Teorie velkého třesku

Novinky, Stanislav Dvořák

Herci z populární série Teorie velkého třesku podepsali nové smlouvy. Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuocová mají tučné honoráře jisté, Simon Helberg a Kunal Nayyar zatím ne.

Článek

Jednání o penězích na čas pozastavilo přípravu seriálu, na který čekají milióny fandů na celém světě. Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuocová nyní podepsali smlouvy a studio počítá s natáčením ještě tři roky.

Herci žádali prudké zvýšení honoráře na milión dolarů (cca dvacet miliónů korun) za díl a studio na to po delším váhání přistoupilo. Dosud brali jen třetinu. Milión za epizodu dostávali i herci ze seriálu Přátelé už v devadesátých letech, tehdy měl ovšem dolar mnohem větší hodnotu. Magazín Variety odhaduje, že seriál může vynést studiu i přes miliardu dolarů.

Foto: CBS

Jim Parsons

Simon Helberg a Kunal Nayyar zatím smlouvy nepodepsali, představitelky vedlejších postavy Mayim Bialiková a Melissa Rauchová už dohody dosáhly, berou ale méně než tři hlavní postavy. Smlouvy na tři roky už podepsali také producent Steve Molaro a spolutvůrce seriálu Chuck Lorre.

Není jasné, zda zdržení způsobí, že letos bude o jednu epizodu méně. Podle serveru The Hollywood Reporter trvá většinou natočení jednoho dílu tři týdny. Teorie velkého třesku je nyní v Americe nejsledovanějším komediálním seriálem, na který se pravidelně jen v USA dívá přes dvacet miliónů lidí a dále se prodává do celého světa. U nás ale Prima Cool vysílá seriál s takovým zpožděním, že si jej většina lidí raději stahuje z internetu. Navíc dabing podle mnohých znalců originální verze spíše kazí dojem.

Reklama

Výběr článků

Načítám