Hlavní obsah

Nejlépe placenou americkou herečkou je Sandra Bullocková

Nejlépe placenou americkou herečkou je s ročním příjmem odhadovaných 51 miliónů dolarů (více než jedna miliarda korun) Sandra Bullocková. Ve svém žebříčku to uvedl časopis Forbes.

Článek

Nositelku Oscara za film Zrození špióna (The Blind Side) následují hollywoodské hvězdy Jennifer Lawrencová a Jennifer Anistonová.

Padesátiletá Bullocková si loni zahrála například ve vesmírném thrilleru mexického režiséra Alfonsa Cuaróna Gravitace (Gravity), který vyhrál sedm Oscarů a vydělal více než 716 miliónů dolarů (asi 14,7 miliardy korun) po celém světě. Ve srovnání s loňským rokem si Bullocková v žebříčku polepšila o celých sedm příček.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Herečka Jennifer Lawrencová pózovala s obří sochou Oscara.

Na druhém místě se umístila hvězda filmu Hunger Games Jennifer Lawrencová s odhadovaným ročním výdělkem 34 miliónů dolarů (asi 700 miliónů korun) a třetí příčku s 31 milióny dolary (asi 640 miliónů korun) obsadila Jennifer Anistonová. Na dalších místech se umístily hvězdy jako Gwyneth Paltrowová a Angelina Jolie, která první příčku obsadila v roce 2013.

TOP 5: nejlépe placené herečky

1. Sandra Bullocková

2. Jennifer Lawrencová

3. Jennifer Anistonová

4. Gwyneth Paltrowová

5. Angelina Jolie

Forbes žebříček sestavil na základě odhadu výdělku hereček z umělecké práce i příjmů z reklamy či jiných marketingových akcí. Časopis také zdůraznil, že ženy herečky stále vydělávají méně než jejich mužští kolegové. Zatímco deset nejlépe placených herců má dohromady roční příjem okolo 419 miliónů dolarů (asi 8,6 miliardy korun), u hereček byla je tato částka téměř o polovinu nižší.

Reklama

Výběr článků

Načítám