Hlavní obsah

Američané sestavili žebříček filmových škol, FAMU skončila čtvrtá

V žebříčku nejkvalitnějších filmových škol světa, který pravidelně sestavuje americký odborný časopis The Hollywood Reporter, skončila pražská FAMU na čtvrtém místě. První tři místa obsadily filmařské školy v Londýně, Lodži a Paříži.

Foto: Věra Keilová, Právo

Na FAMU přednášeli Miloš Forman i Milan Kundera, připomíná americký magazín.

Článek

Americké školy časopis hodnotil odděleně - mezi nimi získala punc nejkvalitnějšího kinematografického vzdělání Jihokalifornská univerzita (USC).

Mimo USA nabízejí podle žebříčku nejlepší přípravu pro filmaře školy v Evropě - hned deset z 15 oceněných vzdělávacích zařízení je totiž podle Hollywood Reporter právě tady. Kromě Velké Británie, Polska a Francie prý mohou adepti filmového řemesla bez obav zamířit také do Německa, Itálie, Dánska nebo Norska.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na pražské FAMU časopis ocenil fakt, že tam vyučovaly velké osobnosti, včetně spisovatele Milana Kundery nebo režiséra Miloše Formana. Oceňuje také, že škola nabízí i studium v angličtině a že za studium v češtině cizinci stejně jako domácí nic neplatí.

TOP 5

1. Londýn (Národní filmová a TV škola)

2. Lodž (Polská národní filmová, TV a divadelní škola)

3. Paříž (La Femis)

4. Praha (FAMU)

5. Lillehammer (Norská filmová škola)

Reklama

Výběr článků

Načítám