Hlavní obsah

Záhadná eletronika Law i McFerrinův syn na klubové noci

Novinky, Stanislav Dvořák

Klubová noc festivalu Struny podzimu uvítá v pražském klubu Roxy a přilehlém NoD 12. listopadu několik zahraničních hostů z nemainstreamových oblastí. Budou to britští hip-hopeři Young Fathers, Taylor McFerrin nebo britská zpěvačka Law.

Foto: Struny podzimu

Taylor McFerrin

Článek

Syn Bobbyho McFerrina Taylor se poprvé představí v Česku. Ve své tvorbě mísí hip-hop, jazzové experimenty i soul šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let. Letos vydal debutové album Early Riser u labelu Brainfeeder. Vystupuje v Americe i v Evropě včetně známých festivalů jako Lollapalooza a Glastonbury.

Alternativní britská zpěvačka Law si staví na svém laptopu tajemné elektronické světy plné beatů a ruchů. Nad nimi si prozpěvuje introvertním jazzovým vokálem překvapivé linky svých tak trochu neproniknutelných experimentálních skladeb.

Young Fathers vznikli v roce 2008 ve skotském Edinburghu - jsou to tři rappeři z velmi odlišným zázemím: Alloysious Massaquoi je Liberijec, Kayus Bankole má rodiče z Nigérie, zatímco ‘G’ Hastings je čistokrevný Skot. S pozoruhodnou a originální kombinací hiphopu, ve které najdeme i prvky triphopu nebo grimu, se již pevně ukotvili na špici dění.

Xenia Rubinos, Brooklyňanka s karibskými kořeny, spolu s bubeníkem a zvukovým kouzelníkem Markem Buccellim vytváří nebývale syrový zvuk jen s klávesami, elektronikou a bicími. Loni zaujala kritiku svým debutovm albem. Zvuk chrámových varhan spojila s elektronikou domácí Kateřina Chroboková, která spolupracuje pod pseudonymem Katt s francouzským producentem Da Fake Panda.

Vstupenky za 390 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč jsou v prodeji on-line na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/, kde najdete i ukázky. Na místě budou vstupenky za 450 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám