Hlavní obsah

Kytarista Metalliky nahrává se skupinou Exodus

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista Kirk Hammett si odskočil od slavné formace Metallica a spolupracuje se svou první kapelou Exodus. Zajamoval si s nimi na Fear FestEvil After Party v rámci Comic-Conu v americkém San Diegu.

Foto: ČTK/AP

Metallica

Článek

Podle magazínu Rolling Stone nejde jen o jamování. „Hraju kytarové sólo na novém albu Exodu,“ potvrdil Hammett, který stále udržuje přátelské styky s bubeníkem Tomem Huntingem a kytaristou Garym Holtem a napadlo je, že si zahrají song Salt in the Wound.

„Cítil jsem se při tom uvolněně, fakt cool, jako tenkrát v roce 1980... nahrávat sólo na jejich desku byla pro mě velká událost. Jiná než demo, které slyšelo hodně lidí. Je to jediná věc, co jsem s Exodem nahrál.”

V písni i na albu se také vrací Steve Souza, zpěvák této skupiny z osmdesátých let. „Hraju tam cool sólo a pak přijde Gary a hraje další sólo. A víte co? Poslouchal jsem to a říkal si, je tu zase rok 1982, Gary a já se snažíme vzájemně sejmout našimi kytarovými sóly. Nic se za těch třicet let nezměnilo. Tohle miluju. Miluju ty chlapy,” dodal Hammett.

Letos Metallica přišla s novým songem Lords of Summer a Hammett to považuje za začátek nového řadového alba. "Jestli budou ty písničky znít jako Lords of Summer, to teprve uvidíme, protože je pořád musíme napsat, ale je to obecně ten směr, kterým se vydáme. Chtěl jsem album udělat rychle, ale vím, že to není reálné,” vysvětlil kytarista.

Reklama

Výběr článků

Načítám