Hlavní obsah

Bárta i Žbirka zazpívají s Janáčkovou filharmonií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janáčkova filharmonie Ostrava se chystá na koncerty s Danem Bártou a Mirem Žbirkou. Za sebou má vystoupení v pařížském divadle, kde před časem doprovodila ruskou operní divu Annu Netrebkovou, sdělila mluvčí orchestru Jana Knižátková.

Foto: Turner PR

Miro Žbirka

Článek

Koncerty s populárními osobnostmi filharmonie uvede v Miltifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích. V minulých letech tam doprovázela například Jaromíra Nohavicu. „Později vznikla myšlenka programové řady, která se pohybuje mezi žánry. Vystupovali jsme už s Ivou Bittovou, Hradišťanem a společně s cikánskou kapelou i s houslistou Pavlem Šporclem,” vyjmenovala mluvčí.

Foto: Právo - Petr Horník

Zpěvák Dan Bárta.

Na blížící se 61. sezónu si orchestr kromě Žbirky a Bárty naplánoval spolupráci i s úspěšnou kapelou Čechomor. „Takovéto koncerty se do prostoru Gongu hodí. Chceme v nich pokračovat i v dalších sezónách. Oslovovat budeme další přední české umělce,” dodala mluvčí. Jako první se uskuteční 17. prosince společný koncert s Čechomorem nazvaný Proměny. Na konec února je pak naplánován koncert s Bártou a o dva měsíce později vystoupení se slovenských zpěvákem a skladatelem Žbirkou.

Filharmonie už má za sebou spolupráci s umělci světového jména. Ostatně už v minulosti prokázal ostravský orchestr své kvality při koncertech s Dianou Rossovou, Plácidem Domingem či José Carerrasem. Naposledy světovou hvězdu doprovázel před několika dny v Paříži. „V tamním Théatre des Champs-Elysées jsme doprovázeli operní divu první velikosti Annu Netrebkovou,” uvedla Knižátková.

Reklama

Výběr článků

Načítám