Hlavní obsah

Benátská očekává rekordní počet návštěvníků, neděle bude zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Benátská už ve středu uvítal rekordní počet návštěvníků. Čtyřem tisícovkám lidí, kteří dorazili před oficiálním začátkem festivalu, hrály přední světové i domácí revivalové kapely, sdělil za pořadatele Roman Helcl.

Foto: Universal Music

Čechomor vystoupí v neděli.

Článek

„Je to pro nás příjemné překvapení. Dneska navíc očekáváme nápor fanoušků kapely Team či Ivana Krále,“ řekl šéf festivalu Pavel Mikez.

Na festivalu nevystoupí Michal Hrůza, který stále leží po napadení v ostravské nemocnici. „Za Michala nehledáme náhradu. Jen program trošku roztáhneme. Vnímáme složitou situaci zpěváka, muzikantů i jejich rodin. Proto honorář, který měli obdržet za vystoupení na našem festivalu, posíláme v plné výši managementu kapely. Ať sami rozhodnou o tom, jakým způsobem s ním co nejsmysluplněji naložit,“ doplňuje Mikez.

Foto: Milan Malíček, Právo

Team

Festival se koná v areálu v libereckém Vesci od 24. do 27. července a vystoupí tam také finští HIM, Team, Tomáš Klus, Ivan Král, Mňága a Žďorp, Lenny, Vypsaná fIxa, Mandrage, Doctor P.P., Horkýže Slíže, Supergroup, Tublatanka, Zóna A, Slobodná Európa či Chinaski.

V neděli 27. července bude navíc program pro všechny zdarma díky spolupráci promotérů s Libereckým krajem, kteří se rozhodli poslední festivalový den ukázat hudebním fanouškům z celé země regionální potraviny, kulturu a spolky, a navíc nechají zájemce nahlédnout do zákulisí. Program v neděli zakončí například koncerty Petra Koláře nebo Čechomoru.

Více informací na strankách festivalu www.benatska.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám