Hlavní obsah

Nové knihy: Rhodes, Rouxová, Vondruška, Svěrák ml. i Sidebottom

Právo, František Cinger

Novinky tohoto času nabízejí povídky britského autora Dana Rhodese, děsivý příběh americké prozaičky Madeleine Rouxové, novou historickou detektivku Vlastimila Vondrušky i román Američana Harryho Sidebottoma zavádějící rovněž do dávnějších dob. Jistě upoutá kniha o natáčení filmu Tři bratři. A nemůže chybět alespoň malý sešit komiksu – další Bart Simpson.

Článek

Dan Rhodes:

Antropologie

Nové knihy

Dan Rhodes čtenáři předkládá 101 povídek o lásce, které na první pohled mohou působit matoucím dojmem – několikařádkové texty, které lze snadno přelétnout očima, jako povídky právě nepůsobí.

Argo, přeložil Vít Penkava, 112 stran, 198 Kč, e-kniha 148 Kč

Madeleine Rouxová:

Asylum – Ústav pro duševně choré

Nové knihy

Dan Crawford tráví léto v přípravce pro studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli prozkoumávají temná zákoutí domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události.

Jota, přeložil Jan Kozák, 304 stran, 368 Kč, e-kniha 239 Kč

Vlastimil Vondruška:

Smrt ve Vratislavi

Nové knihy

Další z příběhu Oldřicha z Chlumu, prokurátora Přemysla Otakara II., jehož úkol zavede v přestrojení do Slezska a pak až do Vratislavi.

Moba, 304 stran, 299 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 9: Zmatené

Nové knihy

Roztomilé malé lhářky skrývají víc než kdy dřív – tvrdě dřely na obnovení svých dokonalých životů, ale klubko tajemství může jejich naděje snadno rozmetat.

BB art, přeložila Anna Školníková, 248 stran, 249 Kč

Harry Sidebottom:

Římský válečník: Jantarová stezka

Nové knihy

Válka je nevyhnutelná a každý si musí zvolit stranu. Balista je vyslán na tajnou misi po Jantarové stezce až daleko na sever do Hyperoboreje, zpět do jeho staré vlasti a k jeho lidu.

BB art, přeložil Petr Kovács, 376 stran, 299 Kč

Darek Šmíd, Jan Svěrák:

Příběh filmu Tři bratři

Nové knihy

Kniha o natáčení očekávané pohádky s Tomášem Klusem, Vojtěchem Dykem a Zdeňkem Piškulou využívající tři miniopery Zdeňka Svěrák a Jaroslava Uhlíře O červené karkulce, O dvanácti měsíčkách a Šípková Růženka. Plno podrobností včetně „veselých historek z natáčení“.

Mladá fronta, 128 stran, 299 Kč

Bart Simpson 11 7/2014: Svatý teror

Nové knihy

Bart Simpson omylem obdrží na inzerát místo atomové ponorky nevěstu! A jako by to nestačilo, nešťastnou náhodou se promění v děsivou a obří Bartzillu! A co teprve, když si najde nový koníček... nafukovací balónky.

Crew, přeložil Petr Putna, 32 stran, 39 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám