Hlavní obsah

Ian Watkins do poslední chvíle tvrdil, že je nevinný

Právo, Jaroslav Špulák

Bývalý zpěvák velšské skupiny Lostprophets Ian Watkins byl v prosinci předloňského roku odsouzen na devětadvacet let odnětí svobody za sexuální zneužívání dětí.

Foto: Sony Music

The Lostprophets ještě v dobách své slávy. Ian Watkins třetí zprava.

Článek

Podle svých bývalých spoluhráčů ale do poslední chvíle tvrdil, že je nevinný, a oni mu to mají za zlé. Řekli to v rozhovoru pro list The Guardian.

„Naposledy jsme ho viděli v prosinci 2012. Říkal, že se těší na nové album. Myslel si, že budeme zase tak úspěšní jako před lety. Vypadal velmi dobře. Mnozí lidé pochopitelně chtějí vědět, jestli jsme měli ponětí o tom, co dělal. Řeknu to jasně: neměli. Jsme zničení, naštvaní a znechucení z toho, co o něm vyšlo na povrch. Myslíme na jeho rodinu, fanoušky a přátele, které zradil, a především na oběti jeho zločinů,“ řekl kytarista Lee Gaze.

Dodal ale, že po odhalení zpěvákových zločinů již nemůže poslouchat nahrávky Lostprophets.

„Jsou poskvrněné, protože Ian byl hlasem kapely a byly to jeho texty,“ vysvětlil.

„Den před tím, než se dostaly do médií informace o jeho obvinění, jsme se dozvěděli, že ho zatkli. Pochopili jsme, že kapela skončila. Na druhý den ráno jsme začali číst o tom, co udělal. Nedokázali jsme uvěřit, že by byl schopen takových věcí. Až do poslední sekundy tvrdil, že je nevinný. To mu máme za zlé. Zničil život své rodině tím, že jí dával naději vždy, když řekl, že je nevinný. Jeho máma tomu věřila,“ prozradil baskytarista Stuart Richardson.

Watkins původně vinu odmítal. K třinácti případům sexuálního zneužití dětí a také k pokusu o znásilnění miminka se ale nakonec přiznal loni v listopadu, ke znásilnění dítěte se nepřiznal.

V jeho počítači detektivové našli pornografii s dětmi a zvířaty. Spolu s ním odsoudili na 14 a 17 let i dvě ženy, které mu dovolily spáchat trestný čin na svých dětech.

Watkins může požádat o podmínečné propuštění až poté, co si odpyká minimálně dvě třetiny trestu. Po propuštění na svobodu bude ještě šest let v podmínce.

Zbylí členové Lostprophets už založili novou skupinu No Devotion.

Reklama

Výběr článků

Načítám