Hlavní obsah

Pražský hrad navštíví americký bluesman Keb’ Mo’

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Španělském sále Pražského hradu se ve čtvrtek poprvé představí americký bluesman a držitel tří cen Grammy, který si říká Keb’ Mo’.

Keb' Mo': More Than One Way Home Video: kebmo.com

 
Článek

Keb’ Mo’ je kytarista a zpěvák, který se může pochlubit cenou Grammy za druhé řadové album Just Like You a za následující Slow Down v roce 1999 a Keep It Simple v roce 2005. Spolupracoval také s řadou světových hvězd, jako je Bonnie Raitt, Jackson Brown, Cassandra Wilsonová, Buddy Guy, Solomon Burke nebo Little Milton.

Osobnosti typu B. B. Kinga, Buddyho Guye, Dixieho Chickse, Joea Cockera i Roberta Palmera mu vzdaly hold tím, že natočily coververze jeho písní a výrobce kytar Gibson dokonce přišel se speciální edicí akustické kytary Keb’ Mo’ Signature Bluesmaster.

Keb’ Mo’ aktuálně propaguje dvanácté album BLUESAmericana, kde znějí akustické kytary, mandolína, perkuse, klávesy i dechy. Autor chtěl rozdávat především optimismus, proto má i trochu dixielandovou a funky příchuť.

Vstupenky jsou v prodeji v Infocentru Pražského hradu a v síti Ticketstream. Koncert pořádá Správa Pražského hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám