Hlavní obsah

Amy Winehouseová je hrdinkou komiksu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komiks z produkce Bluewater o Amy Winehouseové zachycuje bouřlivý život hudební superhvězdy, která se poměrně rychle stala jednou z nejžádanějších zpěvaček na světě a na vrcholu ve 27 letech zemřela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Komiks o Amy WinehousovéVideo: Bluewater Productions, Reuters

 
Článek

Čtyřiadvacetistránkový komiks vypráví o jejím dětství, hudebním zrání a smrti. Zpěvačku našli mrtvou v jejím domě v Londýně v roce 2011.

Winehousová inspirovala řadu dalších umělců. Režisér oceňovaného dokumentu Senna Asif Kapadia o ní začal v roce 2013 točit snímek, který podle filmové společnosti Focus Features International obsahuje dosud nezveřejněné archívní záběry.

Otec zesnulé zpěvačky v roce 2012 zakázal divadelní hru o jejím osudu. Téměř na poslední chvíli se rozhodl, že nedovolí použít její hudbu a jméno. Královskému divadlu v Kodani tak nezbylo nic jiného než zrušit premiéru, která měla být v lednu 2013. Na hře prý spolupracovalo několik měsíců jedenáct dánských autorů. Snažili se vystihnout problém enormního tlaku veřejnosti a médií, který psychicky nevyzrálá žena neunesla.

Amy Winehouseová vstoupila do světa hudby v roce 2003 debutem Frank, který zaujal kritiku a část britských posluchačů, ale tehdy ještě nedošlo k masovému průlomu. Ten přišel nečekaně s retro-soulovou deskou Back to Black (2006) a globálním hitem Rehab.

Nová zpěvačka tehdy uhranula svět svou zemitou hudbou, hlubokým rozechvělým hlasem a feťáckou image (bohužel to nebyla jen image, ale skutečnost). Byla to právě ona, kdo vyvolal silnou celosvětovou vlnu obnovení zájmu o blues, soul a jazz.

Reklama

Výběr článků

Načítám