Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Další planeta plná opic

Novinky, Stanislav Dvořák

Letní žebříček návštěvnosti kin je akčně-hollywoodský, všechny vrchní příčky obsadily americké „popcornovky“. Vítězem se za poslední víkend stal snímek Úsvit planety opic, byť výsledek 21 034 diváků není až tak oslňující.

Foto: Cinemart

Úsvit planety opic

Článek

Úsvit planety opic je další americký film volně vycházející z motivů knihy Planeta opic francouzského spisovatele Pierra Boullea. Hollywood z ní těží už od šedesátých let minulého století a stále nemá dost.

Ve filmu Zrození planety opic získal Caesar jako první z lidoopů vysokou inteligenci kvůli pokusům s ještě neschváleným lékem na Alzheimerovu nemoc. Chytrý lidoop se stal senzací, ale zároveň předznamenal zásadní revizi pohledu na to, kdo je skutečným pánem tvorstva. Příběh Úsvitu planety opic začíná deset let poté, co se Caesar se smečkou dalších uprchlých lidoopů ukryl v hlubokých lesích poblíž San Francisca. Lidstvo v mezidobí prakticky zdecimoval agresivní virus, jehož první příznaky se objevily na konci prvního dílu. Území uvolněné lidmi postupně obsadil národ geneticky pozměněných lidoopů.

Foto: CinemArt

Jak vycvičit draka 2

Na druhém místě je další typický hollywoodský film - Letadla 2: Hasiči a záchranáři. Rodinný animovaný snímek vypráví o leteckém závodníkovi Práškovi, který má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit. Dá se proto do boje s požáry. Spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Režii měl Roberts Gannaway.

Třetí skončil americký animovaný film Jak vycvičit draka 2. Rodinný příběh vypráví o přátelství mezi lidmi a draky. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Úsvit planety opic21 034
2.-Letadla 2: Hasiči a záchranáři10 888
3.1.Jak vycvičit draka 28 277
4.2.Transformers: Zánik7 277
5.-Zejtra napořád7 197
6.3.22 Jump Street6 982
7.4.Chraň nás od zlého2 753
8.8.Love Song1 647
9.7.Na hraně zítřka1 576
10.5.Všiváci1 334

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám