Hlavní obsah

Písně Whitney Houstonové bude ve filmu zpívat Deborah Coxová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmová biografie americké soulové zpěvačky Whitney Houstonové má jasnější podobu. Do hlavní role již byla obsazena modelka a herečka Yaya DaCosta, nyní tvůrci sdělili, že písničky pro potřeby filmu nazpívá Deborah Coxová.

Foto: ČTK

Soulová zpěvačka Whitney Houstonová

Článek

Její výběr do role filmového hlasu Whitney Houstonové není náhodný. Obě zpěvačky se řadu let znaly a byly kamarádky. Nazpívaly spolu duet Same Script, Different Cast, který byl ozdobou kompilace Whitney – The Greatest Hits v roce 2000.

Tvůrčí tým si Coxovou vybral také proto, že se nedomluvil s majiteli autorských práv na možnosti použití originálních nahrávek. Jeho zástupci současně sdělili, že pokud nakonec k dohodě přece jenom dojde, jsou připraveni celý film předělat a použít originální písně.

Film se bude jmenovat I Will Always Love You: The Whitney Houston Story a jeho režisérkou je Angela Bassettová, která se s Whitney Houstonovou poznala v roce 1995.

Zpěvačka Whitney Houston patřila k nejpozoruhodnějším soulovým zpěvačkám historie. Během své kariéry natočila šest studiových alb a poslala světu hity The Greatest Love of All nebo How Will I Know. Natočila i písně do filmů, v nichž hrála. Nejslavnější je snímek Osobní strážce. Zemřela nečekaně 11. února 2012 ve věku 48 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám