Hlavní obsah

Nová alba: Manic Street Preachers i Morrissey

Právo, Jaroslav Špulák

Přestože prázdniny vstoupily do svého dalšího týdne, na trhu se objevují nejméně dvě očekávaná alba. Jsou jimi další kolekce Manic Street Preachers a novinka Brita Morrisseyho.

Článek

Manic Street Preachers: Futurology

Foto: Sony Music

Nová alba

Nové album velšské kapely Manic Street Preachers vychází rok po mírně experimentálním Rewind The Film. Vrací kapelu do poprockových vod. Tentokrát z nich ale nepřináší tak silné melodie, jako tomu bylo v minulosti. Velšanům přesto nikdo neodpáře schopnost napsat smysluplné písničky. Na desce jsou i dvě instrumentálky.

Morrissey: World Peace Is None Of Your Business

Foto: Universal Music

Nová alba

Jedenácté sólové album bývalého lídra skupiny The Smiths. Jeho tématem je tragédie lidské apatie v současném bouřlivém světě. Kolekci produkoval Joe Chiccarelli a nahrávala se v Provence ve Francii. Nahrávku doprovází i dokument, ve kterém Morrissey recituje své texty.

Vladivojna LaChia: Tajemství (s)prostěradel

Foto: archív Vladivojna La Chia

Nová alba

Osobitá moravská umělkyně Vladivojna La Chia plánovala tuto novinku původně jako soundtrack ke své knize. Nakonec ale hudba předběhla psané slovo, a tak vyšla jako samostatné album. Vladivojna La Chia se na něm představuje v lehkých až meditativních skladbách se silným emotivním nábojem. Je to tradičně velmi osobitá nahrávka.

Matěj Ptaszek a Dobré ráno blues band: Bluesgrass

Foto: Galén

Nová alba

Tříčlenná česká formace vydává album, na kterém je autenticky pojatá americká hudba od řeky Mississippi a také bluegrass. Ze spojení těchto dvou směrů pochází název alba. Je na něm čtrnáct skladeb - coververze, tradicionál a také původní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám