Hlavní obsah

Úsvit planety opic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvou verzích - běžné i 3D - se v českých kinech od 17. července objeví americký akční sci-fi snímek Úsvit planety opic. Je už několikátou verzí klasického příběhu z konce 60. let. K filmu vychází stejnojmenná kniha a také prequel s podtitulem Ohnivá bouře, zahrnující události, které filmové novince předcházely.

Upoutávka na film Úsvit planety opicVideo: CinemArt

 
Článek

Režisérem filmu je Matt Reeves, předchozí snímek nazvaný Zrození planety opic z roku 2011 natočil Rupert Wyatt. Právě jeho hrdina šimpanz César, který jako první z lidoopů získal mimořádně vysokou inteligenci kvůli pokusům s ještě neschváleným lékem na Alzheimerovu nemoc, nyní šéfuje opičí tlupě, když lidstvo zdánlivě vyhynulo.

Opice žijí v hlubokých lesích poblíž San Franciska, kam se probily přes chátrající most Golden Gate, když lidstvo prakticky zdecimoval agresivní virus. Národ geneticky pozměněných lidoopů území uvolněné lidmi postupně obsadil. Dorozumívají se znakovou řečí a jednoduchými slovy. Vzniká tak nová civilizace, která si dokáže představit Zemi bez lidí, skutečnou planetu opic.

Lidé se však přesto objeví a opičí dominanci naruší. Začíná boj o moc, o to, kdo bude vládnoucím živočišným druhem na Zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám