Hlavní obsah

Herec Dave Legeno zemřel v Údolí smrti

• Aktualizováno

Britský herec Dave Legeno, představitel vlkodlaka Fenrira Šedohřbeta z filmové série o Harrym Potterovi, zemřel na úžeh v americkém národním parku Údolí smrti. Podle agentury AP to v pátek potvrdil hercův manažer Rick Bassman.

Foto: Profimedia.cz

Dave Legeno (vpravo) si zahrál také v úspěšném snímku Podfu(c)k z roku 2000

Článek

Tělo 50letého herce našli dva pěší turisté minulou neděli na odlehlém místě nedaleko známého vyhlídkového bodu Zabriskie Point, uvedla v pátek policie okresu Inyo.

Nic neukazuje na cizí zavinění, oznámil koroner po ohledání hercova těla. Podle všeho zemřel v důsledku velkého horka, dodal koroner.

V Údolí smrti v létě teploty často šplhají nad 49 stupňů Celsia. Správa parku proto návštěvníky nabádá, aby dodržovali pitný režim a ve vedrech omezili fyzickou aktivitu.

Foto: Profimedia.cz

Dave Legeno jako Fenrir Šedohřbet ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti

Legeno se se svou atletickou postavou objevil ve třech z osmi filmů o kouzelníkovi Harrym Potterovi v roli vlkodlaka Fenrira Šedohřbeta, který rád napadá malé děti.

Menší role Legeno obsadil také ve filmech jako Podfu(c)k, Havran, Batman začíná, Královna Alžběta: Zlatý věk, Sněhurka a lovec a desítkách dalších snímků. Herec byl známý také jako boxer a wrestlingový zápasník.

Údolí smrti ve východní části Kalifornie je nejsušším a nejníže položeným místem v Severní Americe. Honosí se označením nejteplejšího místa na zemi, když zde prý bylo v roce 1913 naměřeno 56,7 stupňů Celsia.

I když Údolí smrti obývaly indiánské kmeny několik staletí, větší zájem osadníků o něj vyvolala až zlatá horečka v polovině devatenáctého století. V Údolí smrti tehdy vznikla řada menších měst a osad, které však byly postupně opuštěny a dnes tato "města duchů" obdivují návštěvníci národního parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám