Hlavní obsah

Festival Horečky fest láká na Annu K či Blue Effect

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm (Novojičínsko)

Čtvrtý ročník festivalu Horečky fest, který se připravuje v areálu skokanských můstků ve Frenštátě pod Radhoštěm, nabídne letos Annu K, Blue Effect, Citron a další. Zkrátka nepřijdou ani děti, uvedl za pořadatele Marian Žárský z Městského kulturního střediska ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Anna K

Článek

Areál amfiteátru a jeho okolí, kde se festival koná, dostává v posledních letech novou tvář. Budova amfiteátru už byla zrekonstruována. Dokončují se další investice. "Cílem festivalu bylo od jeho vzniku upozornit na chátrající areál amfiteátru na Horečkách. Provozuje jej město Frenštát. Znovu jej chceme oživit a přivést tam lidi. To se podařilo," doplnil Žárský.

Horečky fest se uskuteční 12. července. Vystoupí na něm i Peter Bič Project a Vilém Čok. Festival se prezentuje jako rodinný. I proto pořadatelé připravili dětskou scénu. Na ní se budou konat výtvarné i hudební dílny. Připraveno je speciální divadelní představení pro děti.

Úplnou novinkou bude festivalový kemp. "Pro návštěvníky festivalu, kteří přijeli z větší dálky anebo budou chtít vydržet až do konce, jsme se rozhodli vyčlenit část louky naproti restauraci Rekovice pro stany zdarma! Stejně jako vloni bude celý festivalový areál střežen bezpečnostní agenturou," řekl pořadatel.

Areál, který leží přímo pod skokanskou věží, čekají velké investice i v dalších letech. Obec Trojanovice připravuje projekt v hodnotě 25 miliónů korun. Nedaleko amfiteátru by mělo vzniknout centrum pro ekologickou výchovu dětí. "Počítá se i s ubytováním pro 30 dětí," uvedl Žárský. Další velkou investicí bude plánovaná stezka v korunách stromů. "Dlouhá bude asi 100 metrů. Představit by měla například hnízda ptáků," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám