Hlavní obsah

Metallica zahraje na přání klasiku z raných alb

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze na festivalu Aerodrome zahraje v úterý 8. července Metallica především své staré skladby z alb z osmdesátých let, která pomáhala definovat podobu thrash metalu. I čeští fanoušci se podíleli na výběru skladeb pro koncerty nazvané By Request.

Foto: Photo by Joel Ryan/Invision/AP, ČTK/AP

Baskytarista Metalliky Robert Trujillo

Článek

Čeští fanoušci mohli skoro půl roku posílat, jaké skladby by měly zaznít mezi sedmnácti, které soubor zahraje. Vybírali podobné písně jako fanoušci v zahraničí. Došlo i na Seek & Destroy z debutu Kill ´Em All či Fade To Black z druhého alba Ride The Lightning. Nejpočetněji zastoupené je bezejmenné černé album, kde skupina ubrala na tvrdosti. Z něj by mělo dojít na Enter Sandman, Sad But True i The Unforgiven nebo Nothing Else Matters.

Z  klasického alba Master of Puppets zazní Battery, z následujícího propracovaného ... And Justice For All pak One.

Foto: Joel Ryan, ČTK/AP

James Hetfield z kapely Metallica při vystoupení na festivalu v Glastonbury

Na aktuálním turné byl odlišný jen repertoár na festivalu v Glastonburry, kde skupiny vystoupila vůbec poprvé v historii.

„Měli jsme jen jeden pokus, tak jsme do toho dali vše a snažili se užít si každou vteřinu koncertu. Bylo to fantastické, výborná energie, skvělé publikum.... Rádi bychom se na Glastonbury někdy vrátili.” Řekl po vystoupení bubeník Lars Ulrich.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Zpěvák Metalliky James Hetfield

Brány festivalu Aerodrome se 8. července otevřou v 15 hodin. Jako první vystoupí o hodinu později norská rockmetalová kapela Kvelertak, kterou v pět večer vystřídají finští představitelé melodického death metalu Children Of Bodom. Kolem osmnácté hodiny se návštěvníci mohou těšit na legendu grunge Alice In Chains. Před osmou večer nastoupí Metallica.

Reklama

Výběr článků

Načítám