Hlavní obsah

Vystoupení Monty Pythonů se zúčastní Stephen Hawking

Britská komediální skupina Monty Python si je jistá, že její show v londýnské O2 areně přijmou diváci opět dobře. Skupina se sejde na jevišti 30 let po svém rozpadu poprvé v úterý. Celkově odehraje deset představení, poslední je v plánu 20. července.

Foto: John Phillips, ČTK/AP

Zleva: Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin a Terry Jones, to jsou slavní Monty Pythoni.

Článek

Jeden z členů skupiny, jednasedmdesátiletý Eric Idle, zdůvodnil toto očekávání nadčasovostí jejich humoru, který se řídí základními principy zábavy. Idle také vyzradil, že se jejich výstupů zúčastní například známý britský fyzik Stephen Hawking, který je velkým fandou skupiny.

„Myslím, že je to něco jako 'předposmrtný památník' pro všechny naše fanoušky,” dodal další člen skupiny Terry Gilliam k připravovaným vystoupením, která mají být především výběrem z úspěšných čísel minulosti. Poslední představení má také natáčet televize.

A špetku stařeckého sexu...

Když skupina loni na podzim oznámila, že bude vystupovat, vstupenky na představení se v mžiku rozprodaly. Monty Pythoni se proto rozhodli další vystoupení přidat. V pondělí ujistili, že pro neúspěšné zájemce stále ještě vstupenky budou. Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones k projektu už loni řekli, že chtějí vědět, zda dokážou být pořád ještě legrační. Fanoušci mohou od vystoupení očekávat „trochu legrace, spoustu patosu, nějakou hudbu a špetku stařeckého sexu,” popsal již dříve chystaná vystoupení Idle.

Komediální skupina působila v letech 1969 - 1983. Stala se kultovní díky svému komediálnímu seriálu pro televizní síť BBC nazvanému Monty Python's Flying Circus (Monty Pythonův létající cirkus). Vysílal se v letech 1969 - 1974 a má celkem 45 dílů. Úspěch slavilo i několik filmů. Šestým členem skupiny byl Graham Chapman, který zemřel na rakovinu v roce 1989.

Reklama

Výběr článků

Načítám