Hlavní obsah

Beyoncé dostala tři ceny BET, na party se střílelo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Beyoncé obdržela hned tři ocenění při nedělním udílení BET Awards (hudební a filmová cena udílená v USA převážně umělcům afro-amerického nebo latino-amerického původu). Jeden člověk byl zastřelen a jeden pobodán během dvou různých konfliktů, které se udály na party předcházející udílení cen. Pořadatelé BET prohlásili, že večírky nejsou oficiální součástí těchto cen. Nicméně mnoho lidí to tak nevidí, herec a moderátor Chris Rock zmínil, že jde o jediné ceny na světě, kde se člověk musí bát o život.

Foto: Jeff Dally, ČTK/AP

Beyoncé

Článek

Nejúspěšnější osobnost večera Beyoncé obdržela ceny pro nejlepší R/pop umělkyni a za nejlepší spolupráci (Beyoncé a JAY Z: Drunk In Love). Navíc kromě řádných cen dostala ještě fanouškovskou poctu FANdemonium.

Nicki Minaj si převzala ocenění pro nejlepší ženu v hip-hopu a nezapomněla se zmínit, že je hip-hopovou hvězdou, která nepotřebuje, aby za ní písně psal někdo jiný, což byla zlomyslná narážka na mladší kolegyni, která si říká Iggy Azalea. Drake získal cenu pro nejlepšího muže v hip-hopu.

Nejlepším R/pop umělcem byl vyhlášen producent, skladatel a zpěvák Pharrell Williams, momentálně prudce stoupající mladá hvězda, která zavítá 17. září poprvé do pražské O2 areny. Williams pomáhal s hity jako Get Lucky od Daft Punk, I Just Wanna Love U (Give It 2 Me) od Jay-Z, I’m A Slave 4 U od Britney Spears nebo Like I Love You od Justina Timberlaka. Letos vydal druhé album Girl a dobyl hitparády s chytlavým optimistickým singlem Happy.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Pharrell Williams

Kromě toho si připsal cenu za videoklip roku (Happy) a v této kategorii porazil slavnou Beyoncé (Partition) i její společný projekt s Jayem Z (Drunk In Love). Cenu BET pro nejlepší skupinu mají Young Money.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Lionel Richie

Nejlepším filmem roku bylo vyhlášeno otrokářské drama Dvanáct let v řetězech, které už má také Oscara, a oceněni byli i dva herci z filmu, Lupita Nyong’oová a Chiwetel Ejiofor. Známý zpěvák Lionel Richie, bývalý člen skupiny Commodores, byl poctěn zvláštním oceněním za celoživotní výkon.

Reklama

Výběr článků

Načítám