Hlavní obsah

Gibsona se zastal Gary Oldman: Řeči o židech? Horší je pokrytectví Hollywoodu

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Gary Oldman odmítnul v rozhovoru pro časopis Playboy politickou korektnost, která vládne v Hollywoodu. Jako příklad zvolil i skandály Mela Gibsona, který už za pár dní zavítá na festival do Karlových Varů. Herec bývá občas v médiích označován za antisemitu, zvláště po roce 2006 a jeho slavném opileckém výstupu s policistou.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Mel Gibson

Článek

”Opil se a řekl pár věcí, ale my všichni to říkáme taky. Všichni jsme pitomí pokrytci. Ten policista, který ho zatknul, nikdy nepoužil slova „negr“ nebo „zasr... žid“? Já budu brutálně upřímný, protože to pokrytectví mě přívádí k šílenství,“ rozčílil se Gary Oldman.

”On (Gibson) je teď vyděděnec, malomocný... Ale nějaký židovský chlápek ve své kanceláři nikdy neřekl „zasr...skopčák“ nebo „se.. na Němce?“ Všichni se schováváme a snažíme se být politicky korektní. To mě dostává. Je to čisté pokrytectví, že všichni trváme na těchto věcech. Není to šokující?“

Na Oscarech si musíte dávat pozor

Gary Oldman, který se považuje za liberála, je znechucen také poměry při hlasování o Oscarech. Rozhodně není první, kdo se pozastavil nad obrovským úspěchem celkem standardního otrokářského filmu 12 let v řetězech, který dostal Oscara za nejlepší film roku 2013.

”Když jste na Oscarech nehlasovali pro 12 let v řetězech, byli jste rasisti. Musíte si dávat velký pozor, co tam říkáte. Já mám názory, které většina toho města nesdílí, ale není to tak, že jsem fašista nebo rasista. Nic takového v mé minulosti nenajdete,“ prohlásil Oldman.

Tento 56letý britský herec začínal u filmu v osmdesátých letech a k nejznámějším položkám v jeho dlouhé filmografii patří J.F.K, Drákula, Leon, Pátý element, Interstate 60, série filmů o Harrym Potterovi a v poslední době kasovní trhák Temný rytíř povstal.

Reklama

Výběr článků

Načítám