Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Animovaní draci vítězí

Novinky, Stanislav Dvořák

Druhé pokračování animované rodinné podívané z Hollywoodu Jak vycvičit draka opanovalo žebříček návštěvnosti kin s 88 118 diváky za poslední víkend.

Foto: CinemArt

Jak vycvičit draka 2

Článek

Jde o pohádkový příběh z ostrova Blp, kde Vikingové kdysi bojovali s draky. Škyťák ale vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním, a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi.

Škyťák s Bezzubkou létají na neznámá území a najdou ledovou jeskyni, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna...

Foto: Bontonfilm

Ondřej Vetchý ve filmu Všiváci

Na druhém místě skončil s velkým odstupem rozporuplný český film Všiváci, debut Romana Kašparovského. Hrají v něm Jiří Mádl, Kryštof Hádek, Jiří Langmajer, Ondřej Malý, Ondřej Vetchý, Iva Janžurová, Marek Taclík, Andrea Kerestešová či Tatiana Vilhelmová.

Třetí je akční sci-fi Na hraně zítřka, která se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou milióny lidských obětí. Podplukovník Bill Cage, který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.4.Jak vycvičit draka 288 118
2.-Všiváci14 111
3.1.Na hraně zítřka13 507
4.2.Zloba – Královna černé magie8 606
5.3.Zakázané uvolnění6 520
6.7.Hvězdy nám nepřály4 602
7.5.X-Men: Budoucí minulost3 894
8.6.Všechny cesty vedou do hrobu3 506
9.9.Sousedi2 624
10.8.Grace, kněžna monacká2 252

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám