Hlavní obsah

Zemřela herečka z původního King Konga Pauline Wagnerová

Novinky, Stanislav Dvořák

Pauline Wagnerová, která si zahrála v ikonické scéně s mrakodrapem z černobílého King Konga (1933), zemřela v květnu v Kalifornii. Bylo jí 103 let, informoval The Hollywood Reporter.

Pauline Wagnerová ve scéně s mrakodrapem z King Konga

 
Článek

K tomu, že se Wagnerová objevila ve slavné scéně, přispěla obrovská náhoda. Roli totiž dostala Fay Wrayová, jenže na poslední chvíli se zjistilo, že se závěr s mrakodrapem Empire State Building musí přetočit, a tak za ni zaskočila.

Wagnerová v rozhovoru s magazínem Filmfax popsala, jak ji náhle oslovili, zda by nenatočila scénu, kde ji King Kong popadne, leze na mrakodrap a kolem létají vojenská letadla. Film už byl v té době hotový a Wrayová byla v Anglii.

„Tak přišel kadeřník, poslali mě, abych se převlékla a vzala si paruku a tak... pracovala jsem čtyři hodiny a to bylo všechno,” uvedla a dodala, že ani nevěděla, o jaký jde film. King Konga prý viděla až po deseti letech.

Wagnerová si zahrála také ve filmech Lady Killer (1933), Little Miss Marker (1934) se Shirley Templovou, Mr. Deeds Goes to Town (1936) s Garym Cooperem, Vivacious Lady (1938) nebo The Mad Miss Manton (1938).

Reklama

Výběr článků

Načítám