Hlavní obsah

United Islands plné zahraničních hvězd: Ella Eyre, Bajofondo, Hazmat Modine

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve čtvrtek začínají United Islands of Prague, největší volně přístupný hudební festival v Praze. Uvítají Ellu Eyre, Bajofondo, Hazmat Modine a mnoho dalších účinkujících z celého světa. Vstupné se platí pouze do Kinského zahrady (250 korun na dva dny), většina koncertů (na Kampě, Střeleckém ostrově nebo v různých klubech) je zdarma.

Foto: http://ellaeyre.tumblr.com

Ella Eyre

Článek

Festival začne čtvrteční klubovou nocí s převážně českými a slovenskými skupinami, které obsadí například prostory jako Roxy, Rock Café, N.O.D., Lávka, Jazz Dock, Chapeau Rouge, La Loca, Palác Akropolis, Café v lese, Malostranská beseda, Klub Újezd, Klub Azyl, Shadow Café Karlín a Shadow Café Újezd.

Hlavní hvězdy se ukážou v pátek. Aktuální britská star, dvacetiletá Ella Eyre, se u nás poprvé představí v 19.00 naživo v Kinského zahradě (main stage). Představuje nejnovější londýnské trendy v pop-music s vlivy jazzu, soulu a hip hopu. Dala by se vystihnout i jako mix z Amy Winehousové a Adele s příchutí Macy Gray. Nádherně špinavý hlas a „bluesy“ emoce spojuje s nejmodernějšími rytmy.

Začínala na sebe upozorňovat nejprve s elektronickým projektem Rudimental, ale teď už je plnohodnotnou sólovou zpěvačkou a BBC ji zařadila mezi nejlepší nováčky do prestižního seznamu BBC Sound of 2014.

Foto: Bajofondomusic.com

Bajofondo

Američtí Hazmat Modine zahrají na Střeleckém ostrově (world stage) v pátek v 19.30 a jejich nezvyklé pojetí blues a klezmeru může českému posluchači rozšířit obzory. V kapele najdete tubu, foukací harmoniku, akordeon i elektrické kytary. Jejich píseň Bahamut použil ve filmu Pina i německý režisér Wim Wenders.

V sobotu roztančí Kinského zahradu ve 21.00 argentinské Bajofondo, sdružení muzikantů a zpěváků, které experimentuje s tangem a dalšími příbuznými styly z Argentiny a Uruguaye, jež mixují s elektronickou taneční hudbou.

A to zdaleka není všechno, přijedou také Ritchie Ruftone (Anglie), bulharská raperka žijící v Berlíně Dena, Betty Bears (Izrael), Devla (Izrael), Adrian T Bell (Anglie/ČR), When We Are Wild (Nizozemí), Elad Gellert (Izrael) či Toi Let (Švédsko). Kompletní program se stovkami účinkujících najdete na www.unitedislands.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám