Hlavní obsah

Filmové premiéry: Všiváci, Jak vycvičit draka 2, Mission London

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém českém filmu Všiváci hrají špičkoví herci jako Jiří Langmajer, Ondřej Vetchý, Kryštof Hádek, Jiří Mádl, Iva Janžurová, Tatiana Vilhelmová, Ondřej Malý. Animovaný film Jak vycvičit draka si diváci zamilovali natolik, že v celosvětových tržbách vydělal 495 miliónů dolarů a získal dvě nominace na Oscara. Nyní přichází pokračování. Mission London je politická satira o bulharském velvyslanci v Londýně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 25. týden

Článek

Všiváci

Upoutávka na film VšiváciVideo: Bontonfilm

Hlavními postavami jsou dva extrémně rozdílní bratři. Špičkový neurochirurg Miki se utápí v bludném kruhu operací, alkoholu, milostných avantýr a nevěr. Jeho bratr Ricky se právě vrátil z české mise v Afghánistánu a prohrává boj s návratem k normálnímu životu včetně boje s dluhy. Navíc pečuje o dvě dcery – malou Maty a dospívající Rózu. S osudy bratrů se pak prolínají příběhy dalších postav.

Všiváci, ČR 2014, drama, 98 min., režie: Roman Kašparovský, hrají: Jiří Langmajer, Ondřej Vetchý, Kryštof Hádek, Jiří Mádl, Iva Janžurová, Tatiana Vilhelmová a další.

Jak vycvičit draka 2

Upoutávka na film Jak vycvičit draka 2Video: CinemArt

První díl představil dospívajícího Vikinga Škyťáka, jehož svět se obrátil nohama vzhůru poté, co se setkal a spřátelil se zraněným drakem Bezzubkou. Ve dvojce jsou postavy starší o pět let. Díky Škyťákově úsilí nyní obyvatelé Blpu, kteří kdysi na draky nahlíželi jako na zlo, s nimi žijí v přátelství, a dokonce na nich jezdí! Musí ale čelit jinému problému: je jich mnoho!

Jak vycvičit draka 2, USA 2014, animovaný, 105 min., režie: Dean DeBlois, v českém znění: Matouš Ruml, Simona Postlerová, Jiří Schwarz, Terezie Taberyová, Jiří Krejčí, Zbyšek Horák, Libor Terš, Jana Páleníčková a další.

Mission London

Upoutávka na film Mission LondonVideo: Film Europe

Film sleduje úspěšné i neúspěšné pokusy nového velvyslance Varadína obnovit činnost bulharské ambasády v Londýně. Při uspořádání oslavy vstupu Bulharska do EU však musí čelit ruské mafii, živelnému personálu, ale i krásné uklízečce, která v noci pracuje jako striptérka.

Mission London, Bulharsko/ Maďarsko/ Velká Británie/ Makedonie/ Švédsko 2010, komedie, 107 min., hrají: Ralph Brown, Tomas Arana, Alan Ford, Ana Papadopulu, Julian Vergov a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám