Hlavní obsah

Dny Jeruzaléma. Židovskou kulturu v Praze přiblíží zpěváci, tanečníci i filmaři

Novinky, Stanislav Dvořák

Koncerty, moderní tanec, filmy i výstavy v rámci Dnů Jeruzaléma mají představit 18. - 21. června Pražanům tamní kulturu. K tomu patří i autentické občerstvení - jeruzalémské trhy a kulinářská show na Náplavce.

Foto: Dny Jeruzaléma

Black Betty

Článek

Hudební část Dnů Jeruzaléma souvisí s oblíbeným pražským festivalem United Islands of Prague. Ten uvede o víkendu mimo jiné i řadu izraelských interpretů jako Betty Bears, Garden City Movement, LFNT, The Angelcy nebo Elad Gellert a Black Betty. Koncerty se konají především na Střeleckém ostrově a na Kampě a jsou zdarma. Kompletní program se stovkami účinkujících je na www.unitedislands.cz.

Filmy se budou promítat na lodi Tajemství bratří Formanů na Rašínově nábřeží. Na programu je například dokument Footsteps in Jerusalem (19. 6. v 16:30 – 18:00) o dramatických změnách, které město v dějinách zažilo, série videoartových filmů City Diary (19. 6. v 16:00 – 16:30 a 20. 6. v 19:00 – 19:30) nebo úspěšný film Josepha Cedara Footnote (20. 6. 19:30 – 21:00). Speciální video projekci si pro festival připravilo umělecké duo zabývající se videoartem, Mejadra Eyes.

Zájemce o moderní tanec čekají představení tanečnic Einat Ganz, Noa Zuk a izraelské choreografky Iris Erez. Videoartová instalace Jerusalem Hideout má vernisáž 18. 6. v 18:00 – 19:30 v Avoid Gallery na Náplavce (Rašínovo nábřeží). Autorka Veronika Dolanská, studentka Ateliéru performance Jiřího Kovandy na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, v ní shrnula své pocity a zkušenosti ze studia na výtvarné akademii Bezalel v Jeruzalémě.

Další podrobnosti najdete na www.dnyjeruzalemavpraze.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám