Hlavní obsah

Japonští bubeníci Yamato oslaví na koncertech 20 let existence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý japonský soubor Yamato chystá další audio-vizuální show s tradičními bubny. Ve Zlíně, Praze, Ostravě a Brně letos v listopadu oslaví 20. let existence.

Foto: Pragokoncert

Yamato

Článek

Yamato v minulosti přiváželi představení jako Heartbeat - Shin-on, Matsuri – Fiesta, Gamushara - The Beat Of Courage či Rojyoh -The Beat On The Road. Letošní show se jmenuje Raion – Howl of Lion (Řev lva).

„Bubny existují od nepaměti a jejich zvuk člověku dokázal vždy učarovat. Vždy, když jsme my – Taiko, bubeníci z Yamato - hráli na naše bubny, dali jsme do toho srdce i duši ve snaze vytvořit zvuk, v kterém se odráží samotný puls života. Naším bubnováním chceme zprostředkovat tlukot srdce - zvučnou podstatu všeho živého. Během našeho vystoupení cítíme sílu a vášeň toho rytmu, který se nachází v každém koutě našeho světa dávající sílu a odvahu přijmout život takový, jaký je. Toto cítění se snažíme sdílet s naším publikem,” řekl zakladatel souboru Masa Ogawa.

Yamato založil v roce 1993 ve vesnici Nara. S tradičními japonskými bubny Wadaiko cestují již dvacet let po celém světě a odehráli přes 1000 představení v Asii, Evropě a Americe. Během velkolepé bubenické show, v které se bubnování mísí s tradičními japonskými motivy (hudba, kostýmy – show v japonské tradici), je použito několik desítek originálních japonských bubnů (včetně bubnu Odaiko vyrobeného z ohromného více než 400 let starého stromu).

YAMATO v ČR:

1.11.2014 ZLÍN, Kongresové centrum

3.11. 2014 PRAHA, Kongresové centrum

5.11.2014 OSTRAVA, ČEZ Arena

7.11.2014 BRNO, Janáčkovo divadlo

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art, v Praze v sídle Pragokoncertu (U Bulhara 3, Praha 1 ve všedních dnech od 9 do 16 hod.), ve Zlíně v klubu Masters Of Rock Café a na stránkách www.mastersofrock.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám