Hlavní obsah

RECENZE: Lucie triumfovala v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

První ze tří pražských koncertů v O2 areně odehrála v úterý večer skupina Lucie. Podle pořadatelů si comeback české rockové legendy nenechalo ujít 16 000 lidí a přímý přenos zajistil portál Seznam.cz.

Foto: Michal Doležal, ČTK

David Koller

Článek

Lucie se vynořila na pódiu díky výsuvné plošině a koncert zahájila hitem Amerika. Samozřejmě nemohly chybět léta notoricky známé písně jako Černí andělé, Oheň, Utíkej, Daniela, Kengi, Laura, Zkamenělý dítě, Medvídek nebo Šrouby do hlavy.

Do playlistu se propracoval i oblíbený Panic Roberta Kodyma. Ten vyzval hned na začátku fanoušky, aby si text odzpívali sami, což s chutí udělali. Ale někteří z nich na povel nečekali a odzpívali si rovnou celý koncert.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Baskytarista Lucie P.B.Ch.

Na české poměry rozměrné a složité pódium umožnilo Davidu Kollerovi, aby při hraní na bicí vyjížděl na plošině zářící červenými světly téměř nad hlavy lidí, a působil tak trochu jako UFO. Velice efektní dojem to zanechalo zejména při písničce Oheň, kdy se ještě pod ním rozhořely sloupce skutečného ohně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Michal Dvořák

Koncert se však spoléhal na efekty a videoprojekce méně než u většiny světových hvězd. Poté, co jsme v Praze několikrát viděli létající zpěvačky, desítky doprovodných tanečníků či pódium, které přejíždělo po celé aréně nad lidmi, byla show Lucie téměř civilní. Projekce nejčastěji ukazovaly hrající členy Lucie, což diváci tak obrovské haly nutně potřebují, a show se celkově soustředila hlavně na léty prověřenou hudbu, která je muzikantsky minimálně tak dobrá jako u současných zahraničních pop hvězd, ne-li lepší.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Robert Kodym

Hlavním zpívajícím hostem večera se stala Lenka Dusilová a s frontmanem Davidem Kollerem se za bicími střídal jeho syn Adam. Na chvíli se na pódiu objevil také dívčí smyčcový kvartet.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lucie v O2 Aréně

Úterním večerem velkolepé retro-turné nekončí. V Praze zahraje Lucie ještě ve středu a ve čtvrtek, pak 26. června v Plzni a nakonec na festivalu Rock for People 5. července.

Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Výběr článků

Načítám