Hlavní obsah

Ondřej Ruml vydá v říjnu album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2010 vydal Ondřej Ruml albový debut Proměna a po čtyřech letech se opět hlásí o slovo. Vynikající zpěvák, muzikant i herec, který se kdysi proslavil v soutěži X Factor, vydá desku v říjnu u Warner Music.

Článek

Ondřej Ruml disponuje pozoruhodným hlasem i vůlí stále experimentovat, hledat. Má rád swing, blues, pop-jazz, country, world music. Už ve dvanácti začal hrát na kytaru a pak na pětistrunné bendžo, především bluegrass a country. Po úspěchu v televizním X Factoru měl vydat album u velké firmy a už tehdy projevil vůli dělat si věci podle sebe.

„Oni pořád mluvili o tom, jak by to mělo vypadat a znít, a já jsem říkal: ‚Celé mé vystoupení v soutěži bylo postavené na tom, co mám rád. Pojďme tedy udělat swingové CD, covery známých českých písniček, evergreeny s velkým swingovým bigbandem.‘ To byla podle mě jediná možnost, jak se ctí natočit desku v termínu, který požadovali. Stačilo vybrat vhodné písničky a dobře je zaranžovat. A oni, že v žádném případě. Nejdřív že musím udělat nějaký normální pop. Jenže já takhle programově nefunguju,“ řekl tehdy Novinkám.

Nakonec se rozhodl, že si album vydá sám později, až bude pořádně připravené, a Proměna se skutečně povedla. Ondřej účinkoval také v divadelním projektu Michala Horáčka Kudykam a hrál v muzikálech Johanka z Arku, Quasimodo nebo Hamlet. Spolupracoval také na albu Český kalendář Michala Horáčka, nejprodávanější desce roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám