Hlavní obsah

Známý americký režisér Stone natočí film o Snowdenovi

Známý americký režisér a scenárista se chystá natočit film o Edwardu Snowdenovi, který médiím předal informace o výzvědné praxi amerických rozvědek. Stone podle agentury AP v pondělí oznámil, že se chystá jako scénář upravit knihu novináře Luka Hardinga z britského listu The Guardian.

Edward Snowden poskytl exkluzivní rozhovor americké televiziVideo: NBC, Novinky/Reuters

 
Článek

„Je to jeden z největších příběhů dnešní doby,” uvedl v prohlášení Stone, který patří mezi obhájce Snowdena. Dodal, že natáčení bude „skutečnou výzvou”. Podkladem scénáře bude Hardingova kniha Snowdenova akta: Zasvěcený příběh nejhledanějšího muže světa.

„Pro mě je Snowden hrdina, neboť odhalil tajemství, která bychom všichni měli znát, a to že Spojené státy opakovaně porušují čtvrtý dodatek (ústavy),” prohlásil loni Stone na tiskové konferenci na MFF v Karlových Varech.

Jde o druhý film, který o Snowdenovi vzniká. Společnost Sony Pictures v uplynulém měsíci koupila práva na knihu o Snowdenovi od novináře Glenna Greenwalda. Stone produkuje populární, ale také kontroverzní filmy, ve kterých se dotýká citlivých míst amerického národního cítění. Příkladem jsou snímky Četa, Narozen 4. července, JFK či Vítězové a poražení.

Reklama

Výběr článků

Načítám