Hlavní obsah

O post uměleckého šéfa Činoherního studia v Ústí se uchází jeden člověk

Do konkurzu na uměleckého šéfa nově zřízeného Činoherního studia města Ústí nad Labem se přihlásil jeden člověk, řekla jeho ředitelka Jana Müllerová. Kdo se o post uměleckého šéfa uchází, ale neuvedla. Podle Müllerové obálku otevře až výběrová komise, termín zasedání ale ještě nebyl stanoven.

Foto: Aleš Pelikán , Právo

Budova, kde sídlí Činoherní studio.

Článek

Příspěvkovou organizaci Činoherní studio města Ústí nad Labem zřídilo ústecké zastupitelstvo poté, co kvůli sporům o financování skončilo Činoherní divadlo. Umělecký šéf nového divadla by měl podle rozhodnutí radních nastoupit k 1. červenci a měl by postavit zcela nový činoherní soubor. Nová příspěvková organizace má pro letošní rok k dispozici osm miliónů korun.

Původní Činoherní divadlo spěje k likvidaci. Divadlo přerušilo činnost na konci ledna kvůli nejasnostem ve financování. Celý soubor pak přešel pod nový spolek Činoherák Ústí a chce navázat na tradici Činoherního divadla. Spolek získal i část fundusu.

Dočasnou scénu našel na lodi Tajemství, která bude až do 9. června kotvit v ústecké čtvrti Vaňov. Domovskou scénou divadla by se měla pravděpodobně od září stát budova bývalého kina Hraničář v centru města. Spolek už začal s prvními úpravami. Peníze zatím získává převážně od dárců, v budoucnu chce ale žádat o granty.

Reklama

Výběr článků

Načítám