Hlavní obsah

Kabaret na rozhlasových vlnách

Právo, Radmila Hrdinová

Český rozhlas Vltava začne ve čtvrtek 29. května od 20 hodin vysílat první díl zcela nového pořadu Kabaret v éteru.

Foto: Tomáš Vodňanský

První rozhlasový kabaret na Vltavě zahájí soubor VOSTO5.

Článek

Díky originálním souborům jako VOSTO5, Cabaret Calembour, Rádio Ořechovka, improvizátoru Jaroslavu Duškovi a dalším uskupením představí kabaretní žánr ve všech jeho formách – od originální, promyšlené práce s mluveným slovem a hudbou až k různým formám improvizace. Novou sérii kabaretů posluchači stanice Vltava naladí každý poslední čtvrtek v měsíci vždy od 20 hodin. Jednotlivé díly budou po odvysílání dostupné také on-line na vltava.rozhlas.cz.

Vysílání Kabaretu v éteru zahájí prvním dílem Divadlo VOSTO5. „Soubor připravil koncept postavený na přímém přenosu z předávání rozhlasových cen nazvaných Červená vlna – ceny rozhlasovým dílům, která ve své době dostala červenou a nikdy nebyla vysílána, ať už z důvodu cenzury nebo smůly,“ prozrazuje námět prvního dílu Kabaretu dramaturgyně Českého rozhlasu Klára Novotná.

Natáčení většiny dílů Kabaretu v éteru se koná za účasti veřejnosti a ne jinak tomu bude při přípravě programu herce a improvizátora Jaroslava Duška. Zájemci o účast na natáčení, které proběhne 16. června od 16 hodin ve studiu S2 Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě, se mohou registrovat na emailu kabaret@rozhlas.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám