Hlavní obsah

Nové knihy: Delacourt, Jonasson, Štráfeldová, Kallentoft i Ferguson

Právo, František Cinger

Novinky uvádí citlivá próza Francouze Grégoireho Delacourta. Pokračuje připomínka románu Švéda Jonase Jonassona i prózy Mileny Štráfeldové. Bohatá nabídka detektivních příběhů je od anglických manželů Nicci Gerrardové a Seana Frenche píšících pod pseudonymem Nicci French, Američanů Lincolna Childa a Douglase Prestona po Švéda Monse Kallentofta. Mnoho čtenářů si najde životopis Alexe Fergusona. A nádavkem dva komiksy.

Článek

Grégoire Delacourt :

Na první pohled

Nové knihy

Autor vypráví o křehkosti rodící se lásky a o tom, jakou moc mají slova, která uzdravují i která ubližují. Pod slupkou zdánlivě přeslazeného románu jako z červené knihovny se skrývá příběh o povrchnosti vnímání zevnějšku, o diktatuře krásy, o osamělosti a hledání lásky.

Host, přeložila Eva Sládková, 232 stran, 249 Kč

Jonas Jonasson:

Analfabetka, která uměla počítat

Nové knihy

Příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se v roce 1961 narodila v Sowetu, chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska.

Panteon, přeložila Luisa Robovská, 414 stran, 379 Kč, e-kniha 269 Kč

Milena Štráfeldová

Guláš pro Masaryka

Nové knihy

Zčásti fiktivní rodinná kronika hostinské z jihomoravských Židlochovic, která opravdu vařila pro T. G. M. Kuchařka Poldinka je jednou z ženských, které dokážou blízké pokaždé chránit tím nejprostším způsobem – uprostřed nejhorší válečné bídy postaví na stůl mísu s gulášem.

Paseka, 376 stran, 299 Kč

Clara Sánchezová:

Co skrývá tvé jméno

Nové knihy

Třicetiletá Sandra žije osaměle v malém domku u moře, kam utekla z Madridu. Náhodně se seznámí s dvojicí sympatických důchodců z Norska, kteří zde tráví podzim života. Sandru si ihned oblíbí a všemožně se jí snaží pomáhat. Skrývají však hrůznou minulost.

Paseka, přeložila Denisa Škodová, 376 stran, 299 Kč

Nicci French:

Zlé pondělí

Nové knihy

Únos dítěte je vždycky závod s časem – tentokrát jej běží londýnská psychoanalytička Frieda Kleinová. Jiný únos dítěte, k němuž došlo před dvaceti lety, nabídne nové vodítko, které dokáže odkrýt pouze Frieda, odbornice na uvažování psychicky narušených jedinců.

Argo, přeložil Petr Pálenský, 308 stran, 298 Kč

Mons Kallentoft:

Páté roční období

Nové knihy

Otec s dětmi při procházce lesem narazí na zohavené ženské tělo. Mrtvola je děsivě zachovalá a pokrytá zřetelnými stopami po mučení. Inspektorka Malin Forsová si dá vraždu do souvislostí s případem mladé ženy, která byla před lety nalezena v lese znásilněná a zbitá.

Host, přeložila Luisa Robovská, 456 stran, 329 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Bílý oheň

Nové knihy

V luxusním lyžařském středisku se střetne děsivá minulost s neméně děsivou současností. Co mají společného vraždící medvěd grizzly, sériový žhář a opory místní společnosti? Kromě zvláštního agenta Pendergasta přispěje k vyřešení případu i sám Sherlock Holmes.

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 304 stran, 349 Kč

Alex Ferguson:

Můj příběh

Nové knihy

Životní příběh legendárního trenéra, který od roku 1986, kdy se stal trenérem Manchesteru United, získal s týmem 38 trofejí, z toho 13 titulů za vítězství v lize. Díky tomu tam vydržel neuvěřitelných dvacet šest let. V roce 1999 byl povýšen do šlechtického stavu.

Mladá fronta, přeložil Milan Lžička, 306 stran, 349 Kč

Francesca Simonová:

Darebák David a sport

Nové knihy

Který sport je na světě nejoblíbenější? Věděli jste, že zlaté olympijské medaile jsou vyrobeny hlavně ze stříbra? Knížka nabitá bizarními informacemi i nahodilými maličkostmi je dokonalou příručkou o všem, co jste vždycky chtěli vědět o těle – ve stylu Darebáka Davida.

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 112 stran, 199 Kč

Bill Watterson, Calvin a Hobbes:

Všude je spousta pokladů

Nové knihy

Pokud jste malý kluk s poněkud svébytným názorem na morálku, domácí úkoly, úklid a školní docházku, nemůžete mít lepšího parťáka než tygra. A co na tom, že se ostatním jeví jako plyšový. Hlavně když s vámi prožívá všemožná dobrodružství.

Crew, přeložil Richard Podaný, 136 stran, 199 Kč

Stan Sakai:

Usagi Yojimbo 21: Matka hor

Nové knihy

Když odlehlou oblast provincie Geishu zachvátí mor, vyšle lord Noriyuki věrnou tělesnou strážkyni Tomoe, aby záležitost vyšetřila. Ta na místě zjistí, že je pravda mnohem zlověstnější. Před nebezpečím ji může zachránit pouze její králičí přítel, ronin Usagi.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 184 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám