Hlavní obsah

Mikulovská přehlídka „darovaného“ designu

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Design a zámek Mikulov se počtvrté stanou příležitostí, jak si vychutnat atmosféru provoněnou nevšedním uměním. Od 30. května do 1. června se tam uskuteční festival Křehký Mikulov.

Foto: Právo - Kateřina Farná

Jakub Berdych: Robot

Článek

Hlavním tématem se tentokrát stal předmět s hodnotou daru, jak přibližuje pořadatelka Jana Zielinski. „Když jsme totiž přemýšleli, co spojuje produkci Křehkého Mikulova a našich přátel galeristů a designérů, které jsme do Mikulova pozvali, tak je to charakter předmětů, které jsou vytvářeny tak, aby obsahovaly hodnotu daru pro nejmilovanější osobu,“ vysvětluje.

Foto: Právo - Kateřina Farná

Model od Pavla Brejchy

A tak se v komnatách zámku Dietrichsteinů setká skleněná plastika Robot od Jakuba Berdycha s Houpačkou Jana Plecháče a Henryho Wielguse, dekorované sklo Patrika Illa a Alexandry Stencel či motivy ze slavkovské porcelánky inspirovaná Chudá sada od Hidden Factory s novými dekory grafické designérky Martiny Černé a ilustrátorů Michala Bačáka a Petra Šmalce.

Dalším důležitým prvkem bude prolínání módy a fotografie se současným designem. Projekt nazvaný Rytíři představí fotografka Bára Prášilová, výjimečný zážitek slibuje výstava módních návrhářů Moniky Drápalové a Pavla Brejchy. Zielinski ještě láká na milánské studio Analogia Project, jež připravilo speciální instalaci inspirovanou přímo barokním zámkem.

Vybrané expozice na zámku zůstanou do 31. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám