Hlavní obsah

Rolling Stones se po dvouměsíční pauze vrátili na scénu

Britská kapela Rolling Stones svým pondělním koncertem v Oslu obnovila své světové turné 14 on Fire, které přerušila před více než dvěma měsíci kvůli sebevraždě přítelkyně zpěváka Micka Jaggera.

Foto: Terje Bendigsby, ČTK/AP

Rolling Stones v Oslu

Článek

Celkem 25 000 vstupenek na první evropský koncert turné, které se prodávaly v přepočtu od 3150 po 8500 korun, stihli norští fanoušci podle agentury AFP rozebrat během 13 minut.

Rolling Stones přerušili své turné v polovině března v Austrálii, kde se připravovali na první koncert, když je zastihla zpráva o smrti Jaggerovy partnerky L’Wren Scottové. Modelku a uznávanou módní návrhářku, s níž byl Jagger od roku 2001, našli v jejím bytě oběšenou. Podle policie se jednalo o sebevraždu.

Legendární kapela je po Oslu očekávána v Lisabonu, Curychu, Tel Avivu, na festivalu Pinkpop v Nizozemsku, v Berlíně, Paříži, Vídni, Düsseldorfu, Římě, Madridu a na festivalu Classic v Belgii, než se počátkem července vrátí do Skandinávie, nejprve zahraje ve Stockholmu a pak v dánském Roskilde. Na zrušené turné v Austrálii a na Novém Zélandu odjedou Rolling Stones na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám