Hlavní obsah

Michal Hrůza, Jelen i Kittchen podpoří darování kostní dřeně

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na náplavce u Bajkazylu na Palackého nábřeží v Praze se ve čtvrtek od patnácti hodin odehraje akce nazvaná Na dřeň, náplavka session. Michal Hrůza, Kittchen a skupiny Jelen a We Are Analogs podpoří v charitativním vystoupení iniciativu zabývající se podporou dárcovství kostní dřeně. Vstup na akci je volný.

Foto: PRÁVO - Milan Malíček

Hlavní hvězdou dnešní akce bude Michal Hrůza.

Článek

Iniciativa Na dřeň je studentský projekt, který již podpořily takové osobnosti, jakými jsou olympijská vítězka Eva Samková, Tomáš Vorel ml., Jenovéfa Boková a další.

Organizátoři akce tvrdí, že v českém registru dárců kostní dřeně je kriticky nízký počet lidí a během příštích pěti let z něj bude až šest tisíc lidí vyřazeno. Chtějí pomoci přilákat další dárce, kterými mohou být zdraví jedinci ve věku od osmnácti do pětatřiceti let.

Partnerem projektu je letní Sázavafest, jenž se uskuteční na přelomu července a srpna ve Světlé nad Sázavou. Na akci se bude soutěžit o vstupenky na festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám