Hlavní obsah

Nová DVD: Carrie, Něžné vlny, Amadeus 2DVD a Mocný vládce Oz

Právo, Věra Míšková

Něžné vlny je Komedie Jiřího Vejdělka inspirovaná časy jeho mládí. Vychází nové zpracování kultovního bestselleru Stephena Kinga Carrie a na dvojdisku Formanův oscarový Amadeus. Akční dobrodružný film Mocný vládce Oz se odehrává v tajemné a kouzelné zemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 20. týden

Článek

Carrie

Nová DVD

Když se v těžce zkoušené studentce, kterou trápí spolužáci i fanaticky bigotní matka, probudí telekinetické schopnosti, události po nepovedeném žertu na maturitním plese se úplně vymknou kontrole.

Carrie, USA 2013, drama, 96 min., režie: Kimberly Peirce, hrají: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer a další.

Něžné vlny

Nová DVD

Vojta je nesmělý a jeho rodina praštěná. Cholerický tatínek z něj chce mít závodního plavce a milující maminka v něm vidí talentovaného pianistu. Jenže Vojta má docela jiné priority – především rusovlasou spolužačku Elu, která má odjet do vysněné Paříže. Jestli Vojta rychle nepodnikne něco zásadního, zmizí mu Ela navždy.

Něžné vlny, ČR 2014, komedie, 96 min., režie: Jiří Vejdělek, hrají: Táňa Pauhofová, Hynek Čermák, Robert Cejnar, Lucie Šteflová, Vojtěch Dyk, Jan Hartl a další.

Amadeus 2DVD

Nová DVD

Píše se rok 1781 a Salieri působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II. Když ke dvoru přijede Mozart, Salieri si uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky.

Amadeus, USA 1984, hudební drama, 174 min., režie: Miloš Forman, hrají: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridgeová, Simon Callow a další.

Mocný vládce Oz

Nová DVD

Neznámý cirkusový kouzelníček pochybných mravů se dostane do Země Oz, plné barev a života. Má za to, že to je jeho životní šance, dokud nepotká tři čarodějnice. Ty ale nejsou přesvědčené, že právě on je velký Čaroděj, kterého všichni očekávají. A tak musí postupně proniknout do potíží, s nimiž se Země Oz a její obyvatelé potýkají.

Mocný vládce Oz, USA 2013, akční fantasy, 123 min., režie: Sam Raimi, hrají: James Franco, Mila Kunisová, Rachel Weiszová, Michelle Williamsová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám