Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers chystají nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornská formace Red Hot Chili Peppers připravuje nové album. Rocková čtveřice, která vstoupila do hudebních dějin v osmdesátých a devadesátých letech mísením stylů, na něm pracuje několik týdnů. Magazínu Billboard to prozradil její bubeník Chad Smith.

Foto: PŔÁVO - Petr Hloušek

V roce 2012 se naposledy představili Red Hot Chili Peppers v Praze.

Článek

Vysvětlil také, že jedenácté studiové album Red Hot Chili Peppers bude znít jinak než předešlý počin I’m With You z roku 2011.

„Na té desce pracujeme teprve několik měsíců. Vrhli jsme se na to a začali jsme psát nové skladby. Když jsme kreativní a nosíme nápady, je to mé oblíbené období s kapelou. Přijdeme na zkoušku a za tři hodiny je hotový jasný tvar skladby. Vždy se ale snažíme měnit, nějakým způsobem vyrůst. Nenahráváme tedy takové album, jaké jsme vydali před třemi lety. Nikdy nicméně nevíte, jak to dopadne. Deska bude znít každopádně tak, jaké teď zníme my,“ uvedl.

Red Hot Chili Peppers se na scéně pohybují od roku 1983. Prorazit se jim podařilo v roce 1991 kolekcí Blood Sugar Sex Magic. Na kontě dosud mají deset studiových alb.

Reklama

Výběr článků

Načítám