Hlavní obsah

Nová alba: Tori Amos, Carlos Santana či Voxel

Právo, Jaroslav Špulák

Tori Amos míří do Prahy s novou deskou, kterou vydala v tomto týdnu. Carlos Santana si zase pozval zajímavé hosty. Naši scénu prezentují mimo jiné debutující písničkář Voxel či další album Hany Zagorové.

Článek

Tori Amos: Unrepentant Geraldines

Foto: Universal Music

Nová alba

Album je dalším krokem v umělecké evoluci jedné z nejzajímavějších a nejvlivnějších zpěvaček své generace. Tori Amos, která se 11. června představí v Praze, na své čtrnácté desce prezentuje poklidné melodie, přičemž při jejich psaní se nechala inspirovat popem, soulem a hudbou k divadelním představením.

Carlos Santana: Corazón

Foto: Sony Music

Nová alba

Nové album kytaristy Santany vzniklo ve studiu v Las Vegas a jeho producentem je Lester Mendez. Na desce je dvanáct písniček, ve kterých se představují různí hosté, a to v roli zpěváků i hudebníků.

Voxel: All Boom!

Foto: Warner Music

Nová alba

První album písničkáře Václava Lebedy alias Voxela. Je na něm materiál, který začal vznikat již před dvěma lety. Voxel jej nahrál s doprovodnou kapelou, ovšem nyní již vystupuje za doprovodu hráče na cajon. Písničky jsou zajímavé tématy v textech, chybí jim ale výrazné melodie.

Lipo: O duši

Foto: Universal Music

Nová alba

Český rapper vydal druhé sólové album. To je výrazným posunem v jeho tvorbě, a to jak po stránce textové, tak především hudební. Producentské trio Martin Ledvina, ODD a Lipo zvolilo nové kombinace, například v singlu Město co spí, duetu s mezzosopranistkou Ester Pavlů, spojilo hip-hop a operní zpěv.

Mr. Cocoman & The Solid Vibes: Zázraky

Foto: archív kapely

Nová alba

Nové album české skupiny, která vychází z reggae, ale stylově přesahuje až kamsi k popu. Česky zpívané písničky mají vlídné melodie a zajímavé, osobně laděné texty. Křest nahrávky se odbude ve středu večer v pražském Lucerna Music Baru.

Foster The People: Supermodel

Foto: Sony Music

Nová alba

Druhé album kalifornské skupiny Foster The People se opět pohybuje kdesi v oblastech alternativního popu. Zatímco debutový počin Torches (2011) byl po zvukové stránce výrazně elektronický až syntetický, novinka je organičtější a živější. Nahrávala se v Los Angeles a Londýně.

Hana Zagorová: Vyznání

Foto: Supraphon

Nová alba

Po sedmi letech vydala zpěvačka Hana Zagorová své nové album. Jsou na něm čtyři pečlivě vybrané coververze a písničky napsané jí na míru. Stylově je přitom kolekce barevná, což je dáno tím, že se jako autoři hudby vedle sebe sešli Karel Vágner, Radoslav „Gipsy“ Banga, Jiří Zmožek nebo Jiří Hradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám