Hlavní obsah

Nová DVD: 101 dalmatinů, Na vlásku, Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát a Zlodějka knih

Právo, Věra Míšková

Tento týden vychází animované filmy 101 dalmatinů a převyprávěná pohádka bratří Grimmů Na vlásku. Celovečerní film Zuzana Michnová – Jsem slavná tak akorát je portrét skladatelky, textařky a zpěvačky. Zlodějka knih je příběh dívky, která dokázala v Německu v době druhé světové války změnit svým bližním životy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 19. týden

Článek

 101 dalmatinů

Nová DVD

Cruella De Mon, nejzápornější Disneyho postava, nechá unést všechna štěňata dalmatinů z celého Londýna, včetně patnácti štěněcích dětí psa Ponga a fenky Perdity. Pongo nemešká a obrátí se s žádostí o pomoc na ostatní zvířata v Londýně a okolí. Vydá se s nimi na dobrodružnou cestu a chce osvobodit zajatá štěňátka.

101 Dalmatinů, USA 1961, dětský, animovaný, 79 min., režie: Hamilton Luske, Wolfgang Reitherman, Clyde Geronimi.

Na vlásku

Nová DVD

Animovaná hudební komedie o dívce, která má kouzelné dlouhé vlasy zlaté barvy. Princezna Locika byla už v dětství unesena a zamčena v tajné věži. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií, touží po dobrodružství a odhodlá se s pomocí bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů.

Na vlásku, USA 2010, animovaná komedie, 96 min., režie: Byron Howard, Nathan Greno.

Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát

Nová DVD

Celovečerní film o hlavní představitelce legendární skupiny Marsyas není klasickým dokumentem, spíše koláží vzpomínek, vzácných archivních materiálů, hraných scén, výpovědí osobností a záběry z vyprodaného koncertu v La Fabrice.

Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát, ČR 2013, dokument, 94 min., režie: Jitka Němcová, účinkují: Zuzana Michnová, Michal Pavlíček, David Koller, Michael Kocáb, Iva Janžurová, Vladimír Merta a další.

Zlodějka knih

Nová DVD

Film vypráví příběh dívky, která se za druhé světové války dostala do rodiny Hanse Hubermanna a jeho ženy Rosy. Přestože přijela skoro negramotná, její adoptivní otec ji brzy naučil číst. Když se její noví rodiče začnou starat i o Maxe, židovského uprchlíka skrývajícího se před Hitlerovou armádou, Liesel se s ním spřátelí. Svět slov a představivosti jim poskytne únik před událostmi, které se kolem nich odehrávají.

Zlodějka knih, USA/ Německo 2014, válečné drama, 126 min., režie: Brian Percival, hrají: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Nico Liersch, Ben Schnetzer a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám