Hlavní obsah

Pražský majáles měl premiéru v Letňanech

– Praha
Novinky, hop

Za zvuků hudby, pískání a provolávání slávy svým školám prošel Prahou krátce před polednem studentský průvod. Odstartovaly studentské oslavy Pražský majáles. Letošní ročník má mnohé novinky, festivalová část se poprvé přesunula z pražské Stromovky do Letňan a pro vstup, soutěže a volbu krále majálesu a královny krásy byly využity čipové náramky.

Foto: Michal Zapletal

Majáles 2014 v pražských Letňanech a skupina Sto zvířat.

Článek

Přestěhování akce do Letňan pořadatelé vysvětlovali lepší dostupností do centra Prahy a větším prostorem. V areálu byla rozmístěna desítka pódií a celý festival měl bohatý doprovodný program.

Foto: Jan Pecha, Novinky

Studenti ČZU při průvodu pražského Majálesu

Účastníci si mohli vyzkoušet jízdu v minitancích, prohlédnout si akrobacii na šálách, vyzkoušet si slackline nebo se nechat pomalovat při bodypaintingu.

Foto: Jan Pecha, Novinky

Alegorický vůz UK se sloganem „Nechceme krále, chceme faraona, VŠE je nejlepší!“

Každý z návštěvníků si ale musel pro vstup na letňanské výstaviště pořídit čipový náramek a následně ho zaregistrovat na webových stránkách majálesu. Po předchozím nabití potom náramek sloužil jako „platební karta” na veškerý sortiment jídla, pití, ale třeba i triček a dalších předmětů.

Foto: Jan Pecha, Novinky

Průvod skončil na Strossmeyrově náměstí.

Vrcholem celého programu bylo vystoupení kapely Chinaski a Tomáše Kluse. Kromě nich ale v Letňanech vystoupilo mnoho dalších, například  Xindl X nebo Sto zvířat. Poslední vystupující interpreti odkládali své nástroje až kolem čtvrté hodiny ráno.

Foto: Michal Zapletal

Punk-rocková skupina Pipes and Pints na pražském Majálesu.

Nedílnou součástí majálesu byla volba krále a miss. Každý z kandidátů musel projít složitým výběrovým řízením, králem se stal David Kožušník z ČVUT.

Foto: Jan Pecha, Novinky

Miss Majáles Praha: z leva doprava jména Markéta Rodová, VŠCHT, Barbora Jedličková, VŠE, Michaela Buchtová, UK, Anna Khajlová, ČZU, Monika Vetešníková, České vysoké učení technické a Jiří Mádl

Mezi hudebními čísly jednotlivých kapel se konaly volné disciplíny a promenáda v plavkách kandidátek miss. Titul nakonec získala Michaela Buchtová z Univerzity Karlovy. Při promenádě vzkázala, že si všichni mají užít především pořádnou porci zábavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám