Hlavní obsah

Televize večer připomenou Ivetu Bartošovou

• Aktualizováno
ČTK, jp

Česká televize, Nova i Prima připomenou v úterý večer tvorbu a osobnost zpěvačky Ivety Bartošové. Na ČT1 od 21.00 hodin diváci mohou sledovat díl životopisného cyklu Po stopách hvězd. Nova zařadí čtyřicetiminutový speciál mapující zpěvaččinu kariéru a Prima zařadí snímek Svatba upírů.

Článek

V pořadu ČT1 Po stopách hvězd promluví například režisér Jiří Adamec. „Iveta byla jednou ze zpěvaček, které si uvědomovaly, že televize je audiovizuální prostředek a že nejen samotný hudební snímek, ale také obrazová kompozice je smysluplná a má pro diváka velký význam,“ citovala jej Česká televize.

Nova v souvislosti s tragickým úmrtím zařadí do vysílání pořad Prásk! Speciál: Iveta Bartošová. Diváci jej uvidí mimořádně po seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. V živých vstupech promluví její přátelé a známí. Moderátorkou bude Kristina Kloubková. Plánovaný magazín Víkend uvidí diváci ve stejném čase příští úterý.

FTV Prima kvůli úmrtí Bartošové také mění hlavní večerní program.  Ve 20.15 odvysílá pořad TOP STAR, ve kterém Iveta Bartošová mluví o svém životě, lásce, mužích a své první svatbě. Poté zařazuje Prima film Svatba upírů, v němž Iveta hraje spolu s Rudolfem Hrušínským hlavní role. Snímek natočil v roce 1993 režisér Jaroslav Soukup.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám