Hlavní obsah

Nová alba: Mirek Kemel, Michal Pelant či Andonis Civopulos

Právo, Jaroslav Špulák

Nový týden je ve znamení počinů z české scény. Kreslíř Mirek Kemel přichází se svým již druhým albem, Michal Pelant s debutem a kytarista Andonis Civopulos zase vybral to nejlepší, co za posledních čtyřicet let na hudební scéně udělal.

Článek

Mirek Kemel: Nic víc

Foto: Indie Scope

Nová alba

Druhé album populárního kreslíře Miroslava Kemela a jeho kapely. Kolekci osobních a vcelku komorních písniček produkoval Kemelův kamarád, herec a hudebník Vladimír Javorský. Křest alba se odbude v neděli 4. května v pražském Paláci Akropolis.

Michal Pelant: Na hraně

Foto: archív Michala Pelanta

Nová alba

První sólové album kytaristy, skladatele a zpěváka Michala Pelanta. Je známý především jako kytarista Kollerbandu a také autor písniček pro Davida Kollera či Lenku Novou. Na kolekci přináší poctivé rockové skladby se zajímavými texty, nijak podbízivé a prvoplánové.

Sarah McLachlan: Shine

Foto: Arista

Nová alba

Šestačtyřicetiletá kanadská zpěvačka a skladatelka Sarah McLachlanová vydává po čtyřech letech svou již osmou studiovou desku. Album je velmi osobní, je totiž inspirováno smrtí zpěvaččina otce. Stylově je pohybuje v oblasti pop rocku.

Andonis Civopulos: 60

Foto: Petarda Production

Nová alba

K loňským šedesátým narozeninám odehrál na konci letošního ledna v ostravském Garage Clubu kytarista Andonis Civopulos koncert. Pozval si na něm spřízněné muzikanty a spoluhráče a za jejich asistence projel celou svou hudební kariéru a připomněl, jak mimořádný je instrumentalista i autor.

Různí: Adam a Eva

Foto: Warner Music

Nová alba

Soundtrack k novému muzikálu, který měl premiéru minulý týden v pražském Divadle Broadway. Scénář na motivy libreta Haliny Pawlowské napsal režisér představení Zdeněk Zelenka. Autorem hudby je Bohouš Josef, texty napsal Boris Pralovszký. Jako bonus je na albu zařazena i známá píseň ze slavného kresleného seriálu Jeana Effela Milujte se a množte se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám