Hlavní obsah

Krobot nabídl ukázku z Díry u Hanušovic

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Miroslav Krobot představuje první ukázku z filmu Díra u Hanušovic. Načernalá komedie se špičkovým obsazením půjde do kin 24. července.

Upoutávka na film Díra u HanušovicVideo: EvolutionsFilm

 
Článek

Uznávaný herec a režisér Miroslav Krobot, jehož jméno je spjato s Dejvickým divadlem, ale i seriály jako Čtvrtá hvězda, si vybral pro hlavní roli Tatianu Vilhelmovou, dále pak Ivana Trojana, Jaroslava Plesla, Davida Novotného, Simonu Babčákovou. Jednu z rolí má i jeho dcera Lenka Krobotová.

Foto: Evolution Films

Ivan Trojan (Díra u Hanušovic)

Foto: Evolution Films

Lenka Krobotová (Díra u Hanušovic)

Film vypráví naprosto současný příběh mladé učitelky, která pracuje jako hospodská v malé vesnici kdesi na Jesenicku, v níž natrefit na vhodného manžela není vůbec snadné. A tak se Maruna v podání Tatiany Vilhelmové zmítá mezi nerozhodným starostou Ivanem Trojanem, naivním místním prosťáčkem Olinem (Jaroslav Plesl) a promiskuitním klempířem Kódlem, jehož ztvárnila hvězda slovenské Partičky Lukáš Latiňák. Marunina sestra Jaruna (Lenka Krobotová) naopak neponechává nic náhodě a krátce poté, co na pohřbu potkává postaršího Němce Hanse, se ho rozhodne následovat do Mnichova.

Foto: Evolution Films

Herečky Tatiana Vilhelmová (vlevo) a Lenka Krobotová

V rolích vesničanů a různých pobudů vystupují neherci, což má podpořit syrovější vyznění venkovské skorokomedie. Autoři scénáře, Miroslav Krobot a psycholog Lubomír Smékal, vnímají Díru u Hanušovic jako „film o lásce a naději a jako výraz respektu k těm, co zůstávají”.

Reklama

Výběr článků

Načítám